Inchirierea unui depozit: specificul acestui tip de inchiriere de spatii profesionale

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Un depozit de inchiriat Brasov poate constitui intr-adevar una dintre singurele solutii viabile pentru a rezolva eficient problemele de depozitare a marfurilor. La fel de bine poate fi folosit direct pentru a exercita o activitate comerciala, industriala sau artizanala. 

Ce tip de inchiriere ar trebui sa alegi pentru a inchiria un depozit?

Totul va depinde de la ce va fi folosit depozitul. Daca aceasta va servi drept camera de depozitare durabila sau depozitare intermitenta a marfurilor, este mai bine sa optezi pentru inchirierea profesionala.

In acest caz, sediul va fi apoi la dispozitia companiei pentru cel putin 6 ani. O perioada mai lunga poate fi totusi stipulata fara probleme daca partile sunt de acord.

In principiu, contractul trebuie stipulat in scris. 

Daca, in schimb, depozitul este destinat sa gazduiasca o activitate industriala, comerciala sau mestesugareasca, este vorba de un contract de inchiriere comerciala care trebuie semnat. Locatorul nu il poate in niciun caz sa-l destituie sub sanctiunea platii unei indemnizatii grele numite indemnizatie de evacuare.

La sfarsitul contractului, societatea va avea dreptul la reinnoirea automata a contractului de inchiriere. Dar in acest caz, locatorul va avea dreptul de a revizui chiriile. Compania poate rezilia contractul de inchiriere la fiecare 3 ani, dupa caz.

Dar in schimbul acestor avantaje, compania va trebui sa plateasca in continuare o taxa de intrare la momentul incheierii contractului de inchiriere. De asemenea, trebuie sa respecte destinatia localului, adica sa nu foloseasca localul pentru o alta activitate decat cea convenita in contract.

In caz contrar, trebuie sa anunte locatorul (in cazul modificarii partiale a activitatii) sau sa ceara autorizarea acestuia (schimbarea totala a activitatii). 

Inchiriere depozit: ce tip de spatiu sa alegi?

Totul depinde de natura afacerii.

Dar, in orice caz, trebuie luate in considerare un anumit numar de criterii. Suprafata incaperii, natura infrastructurii de depozitare, existenta sau nu a echipamentelor de manipulare, punctele de acces in incapere etc.

Pentru firmele care desfasoara o activitate legata de frig, este evident ca trebuie sa aleaga inchiriere hala Bucuresti frigorifica care este, de exemplu, cu atat mai indicata.

Intr-un astfel de caz, alegerea camerei ar trebui sa se bazeze pe volumul disponibil, performanta sistemului de refrigerare etc.

Posibilitatea modificarii marfurilor in interiorul depozitului

Spatiile de depozitare pot fi folosite si ca baza pentru modificarea sau personalizarea produselor depozitate acolo. Modificarile mentionate pot fi de mai multe tipuri:

• Etichetarea si ambalarea produselor;

• Teste si operatii de diluare;

• Clasificari pe categorii;

• Reparatii si alte intretineri.

Aceasta optiune de inchiriere poate fi utila si pentru inspectarea produselor.

Un nivel optim de securitate

Firmele de inchiriere a spatiilor de depozitare acorda o mare importanta sigurantei produselor depozitate acolo. Ei pun in aplicare sisteme pentru a contracara tot felul de incidente (incendiu, furt etc.). 

spot_imgspot_img