Incidente la mitingul pro-palestinian din Capitală: Doi tineri, depistaţi având asupra lor spray cu substanţă iritant-lacrimogenă, iar un altul, având o petardă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti anunţă că la mitingul pro-palestinian organizat sâmbătă în Capitală o femeie în vârstă de 20 de ani şi un bărbat, în vârstă de 29 de ani, au fost depistaţi având asupra lor spray cu substanţă iritant-lacrimogenă iar un tânăr de 18 ani, o petardă. Cele trei persoane au fost conduse la sediile Secţiilor de Poliţie 1 şi 17 pentru continuarea cercetărilor, precizează autorităţile.

Protest pro-Palestina la BucurestiFoto: Andra Mureșan/ HotNews.ro

Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti transmite că în urma adunării publice organizate de Asociaţia Comunităţii Palestiniene din România, au fost constatate şi întocmite 3 acte de sesizare în vederea înaintării către organele abilitate, în conformitate cu prevederile art. 372 Cod Penal, privind Portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi cu prevederile Legii nr. 126/1995 privind regimul materiilor explozive.

Potrivit Jandarmeriei Capitalei, ”o femeie, în vârstă de 20 de ani şi un bărbat, în vârstă de 29 de ani, au fost depistaţi, în zona de acces, având asupra lor câte un spray cu substanţă iritant-lacrimogenă”.

”De asemenea, pe timpul marşului, un bărbat, în vârstă de 18 ani, a fost depistat cu un material pirotehnic, şi anume o petardă.

”Cele trei persoane au fost conduse la sediile Secţiilor de Poliţie 1 şi 17 pentru continuarea cercetărilor. Pe timpul desfăşurării adunării publice, Jandarmeria Capitalei, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu, a luat toate măsurile necesare pentru asigurarea unui climat de siguranţă la nivelul Capitalei, respectiv pentru asigurarea ordinii publice şi protecţiei participanţilor”, arată Jandarmeria Bucureşti.

Sute de persoane au participat, sâmbătă, la un marş de solidaritate cu palestinienii. Oamenii au adus steaguri ale acestei ţări, pancarte cu mesaje prin care cer încetarea conflictului şi scandează ”Opriţi războiul!”, „Opriţi genocidul”, „Jos ocupaţia!”, „Jos Israel”, „Libertate! Vrem dreptate!” şi „Palestina liberă”.

spot_imgspot_img