Informații importante și ghid de utilizare a tigarii electronice pentru incepatori

Tigara electronica este unul dintre cele mai populare dispozitive din ultima vreme, deoarece reuseste sa ofere placerea fumatului fara toate riscurile acestuia. Aceasta este, de fapt, un vaporizator personal care transforma o solutie lichida in aburi simuland actul fumatului.

De multe ori, tigara electronica poate sa ajute la renuntarea la fumat si vine la pachet cu extrem de multe avantaje, cum ar fi o diversitate mare de arome, o flexibilitate mai mare in utilizare sau costuri mai mici.

Nu vom vorbi despre avantajele tigarii electronice, ci despre modul in care trebuie sa fie folosita.

Orice incepator care alege sa vapeze trebuie sa stie cateva lucruri despre acest produs.

Din ce este compusa tigara electronica?

Are 4 elemente principale: o bateria, un atomizor, un cartus si un e-lichid aromat. Bateria este cea care ofera energie pentru incalzirea si vaporizarea lichidului. Aceasta este, de regula, litiu-ion si se incarca prin priza sau prin USB.

Atomizatorul este o rezistenta care vaporizeaza lichidul iar cartusul este rezervorul in care se introduce lichidul. In principiu, dispozitivul este unul cat se poate de simplu, insa constructia sa poate sa varieze de la brand la brand iar tigarile electronice moderne sunt din ce in ce mai performante, continand inclusiv functii inteligente.

Ce trebuie sa faci atunci cand folosesti aparatul pentru prima oara?

1. Asigura-te ca bateria este incarcata complet, dupa care ataseaz-o la atomizorul echipat cu un cartus nou, plin cu lichid.

2. Asigura-te ca vaporizatorul nu este umezit cu lichidul de protectie din fabrica si ca lichidul pe care doresti sa il vapezi este bine absorbit in acesta inainte de prima folosire.

3. Inhaleaza din cartus, asigurandu-te ca nu acoperi gaurile de admisie cu degetele. Inhalarea trebuie sa se faca scurt, insa la fel ca dintr-o tigara normala.

Este posibil ca la primele vaporizari atomizorul sa nu functioneze la capacitate maxima, insa in timp, acesta va da un randament foarte bun.

Sfaturi utile pentru folosirea corecta a tigarii electronice si protectia ei pe termen lung

1. Tigara electronica nu trebuie sa fie tinuta ca si o tigara normala. Aceasta trebuie sa fie inclinata in jos, la aproximativ 30 de grade, in asa fel incat sa ii permita lichidului sa ajunga la atomizor.

2. Bateria trebuie sa fie incarcata cat mai bine, mai ales la primele utilizari. Unele manuale recomanda incarcarea timp de 8 ore, insa de cele mai multe ori este suficient sa o incarci 2-3 ore;

3. Daca simti un gust de ars atunci cand utilizezi tigara electronica, este timpul sa schimbi cartusul. Nu tot timpul problema poate sa fie de la cartus. Inainte de a-l schimba, asigura-te ca l-ai incarcat cat mai bine cu e-lichid.

4. Evita sa lasi vaporizatorul sa se usuce, deoarece ii poate afecta functionarea. Pastreaza-l mereu umezit corect. Daca se strica nu este chiar asa o mare problema. Acesta poate sa fie inlocuit cu usurinta. Este bine sa ai mereu unul la indemana. De regula, un vaporizator stricat nu mai produce cantitatea normala de vapori sau chiar nu mai produce deloc.

5. Evita pe cat posibil socurile mecanice, in conditiile in care tigara electronica nu este chiar atat de rezistente. Este bine sa fie tinuta intr-o cutiuta de protectie si sa nu fie scapata pe suprafete dure. \

6. Nu lasa tigara nesupravegheata, in preajma celor mici sau in preajma animalelor de casa, deoarece nicotina poate sa fie destul de periculoasa. Este adevarat ca efectul tigarii electronice este de 10 ori mai putin nociv decat cel al tigarii normale, insa este bine sa fie evitat contactul copiilor si a animalelor cu ea.

Care sunt principalele probleme ale tigarilor electronice?

Dupa o anumita perioada de utilizare pot aparea o serie de probleme:

  • Baterie care nu se mai incarca sau se activeaza singura. Cea mai buna solutie in acest caz este inlocuirea bateriei. Toate bateriile ajung la un moment dat sa se defecteze, fiind considerate consumabile. De regula, o baterie rezista aproximativ 300 de incarcari.
  • Atomizorul se supraincalzeste. Acest lucru este datorat lichidului care nu ajunge la el. Este suficienta picurarea de lichid in centrul sau pentru a-si reveni.
  • Vapori insuficienti. De regula, atunci cand cantitatea de vapori este insuficienta este posibil sa fie prea mult lichid in interior si sa fie inecat atomizorul.
  • Apare gust de ars. Daca gustul de ars tine foarte mult timp, fie va trebui sa schimbi cartusul, fie tigara.

Toate componentele tigarii electronice sunt consumabile, insa partea buna este ca pot fi inlocuite cu usurinta si ca nu sunt scumpe. Conform celor care au trecut de la tutun la tigara electronica, viciul vapatului este de 2 ori mai ieftin decat cel al fumatului cu toate inlocuirile de piese. Daca se ia in considerare ca este si mai sanatos, merita toti banii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *