INFP a început să monteze echipamente de ultimă generaţie pentru efectuarea de măsurători – drone, senzori seismici wireless şi staţii seismologice temporare

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) anunţă, joi, că a început să monteze echipamente de ultimă generaţie pentru efectuarea de măsurători. Între intrumente sunt drone care fac măsurători ale suprafeţei pămîntului, senzori seismici wireless şi staţii seismologice temporare care ajută la înţelegerea fenomenelor.

SeismografFoto: Albund, Dreamstime.com

„INCDFP a început să pună în funcţiune o serie de echipamente de ultimă generaţie pentru efectuarea de măsurători interdisciplinare. Printre instrumentele pregătite se numără drone cu Lidar, gravimetru absolut, senzori seismici wireless şi staţii seismologice temporare, care vor fi utilizate pentru explorarea unor zone de studiu diverse”, a informat INCFDP într-un comunicat de presă, potrivit News.ro.

Specialiştii au precizat că dronele cu Lidar permit cercetătorilor să facă măsurători de înaltă precizie ale suprafeţei Pămîntului, inclusiv în zonele greu accesibile.

„Gravimetrele absolute sunt utilizate pentru a măsura variaţiile în câmpul gravitaţional al Pământului, ceea ce poate oferi informaţii valoroase despre structura geologică şi dinamica planetei noastre. Senzorii seismici wireless şi staţiile seismologice temporare sunt utilizate pentru a monitoriza mişcările seismice şi pentru a înţelege mai bine procesele care duc la producerea cutremurelor şi alte evenimente geologice importante”, au explicat specialiştii.

De asemenea, aceştia au precizat că echipamentele de ultimă generaţie „reprezintă un pas important pentru cercetarea geologică şi geofizică, prin faptul că permit aplicarea unor noi modalităţi de explorare ale zonelor de studiu şi, totodată, contribuţia la evoluţia acestui domeniu prin rezultatele obţinute”.

(Foto articol: Albund, Dreamstime.com)

spot_imgspot_img