INTERACTIV Cum s-a transmis coronavirusul în România: Cine a infectat pe cine – Coronavirus

România e aproape de scenariul 3 al epidemiei de COVID-19 (peste 100 de infectați), mare parte din cazurile de îmbolnăviri având loc în Capitală. Marea majoritate dintre pacienții infectați au venit din Italia, Israel sau alte state unde există probleme cu noul coronavirus, dar o bună parte din cei infectați au ca sursă comună alți pacienți care fie nu au respectat carantina, fie nu au declarat că veneau din zone cu probleme. Vezi în articol o vizualizare interactivă cu cazurile celor infectați și relaționările dintre pacienți.

Cel mai flagrant caz este cel al pacientului #17 – angajatului ADP Sector 4, fostul polițist care a fost internat la Spitalul Gerota și care a ascuns că se întorsese din Israel. Bărbatul de 60 de ani a fost internat din 5 martie la Spitalul Gerota. El a infectat mai mulți membri ai familiei, dar și medicul gastroenterolog ce-l trata, iar cadrul medical la rândul său l-a infectat pe managerul spitalului Gerota, dar și un alt pacient.

Graficul a fost realizat de către comunitatea geo-spațial.org având la dispoziție informațiile comunicate public de către autorități.

NOTĂ: Nu toate relaționările pot fi exacte, iar graficul se poate schimba în funcție de noi informații apărute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *