Interzis la dans, dar deschis la sex: Franța redeschide cluburile de swingeri, dar menține închise cluburile de noapte – Coronavirus

Franța urmează să treacă la o nouă etapă de relaxare a restricțiilor impuse pe fondul pandemiei de Covid și va redeschide cluburile de swingeri, dar nu și cluburile de noapte, spre uimirea unora dintre parlamentarii francezi, relatează Euronews.

Franța a început, la începutul lunii, să relaxeze măsurile, iar următoarea etapă este programată pe 19 mai. Magazinele, cinematografele, muzeurile și teatrele se vor redeschide. La fel și cluburile de swingeri.

Dar cluburile de noapte, care sunt închise de 14 de luni, încă nu știu cânt vor putea să își deschidă ușile pentru petrecăreți, iar calendarul guvernului sugerează că nu se va întâmpla până în iulie, cel mai devreme.

Unii parlamentari au subliniat „incoerența” strategiei guvernamentale.

“Ajungem la lucruri absurde (…) și știm bine că în aceste cluburi practicăm toate gesturile de distanțare socială … de aceea mergem acolo”, a declarat săptămâna aceasta în fața parlamentului Philippe Gosselin, deputat pentru departamentul nordic Manche săptămâna în timp ce colegii au râs.

“Puteți vedea incoerența. Vom împiedica tinerii să meargă la dans și vom permite să se deschidă alte tipuri de unități”, a adăugat el.

Un alt deputat, Jean Lassalle, a spus că ”cei mai în vârstă dintre noi știu că unele cluburi de swingeri au rămas deschise pe tot parcursul carantinei”, subliind că astfel de locuri au fost des frecventate de alți parlamentari în mandatele trecute, ”și nici măcar nu-i număr pe miniștri”, a spus el, provocând hohote de râs în parlament.

„Atunci cum putem explica această inegalitate față de cluburile de noapte”, a continuat el, semnalând că închiderea lor a dus la pierderea a „45.000 de locuri de muncă și pierderi de 1,3 miliarde de euro până acum”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *