Invertoare pentru utilizare în gospodăria ta

invertoare si panouri fotovoltaice

invertoare si panouri fotovoltaice

Invertoarele pot fi foarte mari și masive, mai ales dacă au baterii încorporate, astfel încât să poată funcționa autonom.

De asemenea, generează multă căldură, deci au radiatoare mari (aripioare metalice) și adesea ventilatoare de răcire. Cele mai mici invertoare sunt cutii radi portabile, de dimensiuni auto, pe care le poți conecta la priza brichetei pentru a crea AC pentru încărcarea laptopurilor sau a telefoanelor mobile.

La fel cum instrumentele diferă în ceea ce privește puterea pe care o consumă, invertoarele diferă în ceea ce privește puterea pe care o produc. De obicei, pentru a fi sigur, vei avea nevoie de un invertor care este un sfert din puterea maximă a dispozitivului pe care dorești să-l utilizezi.

Acest lucru sugerează că unele aparate (cum ar fi frigiderele și congelatoarele sau lămpile fluorescente) consumă putere maximă la prima pornire. Deși invertoarele pot furniza putere maximă pentru perioade scurte de timp, este important de reținut că acestea nu sunt proiectate să funcționeze la putere maximă pentru perioade lungi de timp.

Conform principiului de funcționare, invertoarele sunt împărțite în: independente, invertoare de putere (AIN), invertoare de curent (AIT), invertoare rezonante (AIR), dependente (invertoare acționate de la rețea).

Aparatele de ultimă generație din casa noastră care consumă multă energie (cum ar fi încălzitoarele electrice, lămpile cu incandescență, ceainicele sau frigiderele) nu le pasă ce val primesc.

Tot ce vor este energie și cum o pot obține mai mult. Dispozitivele electronice, pe de altă parte, sunt mult mai pretențioase și preferă o intrare mai lină, pe care o primesc de la o undă sinusoidală.

Acest lucru este bun dacă obiectivul tău principal este să îți creezi propria forță. Dar acest lucru nu este util dacă uneori dorești să fii independent de rețea sau ai nevoie de o sursă de alimentare de rezervă în caz de defecțiune.

Pentru a avea un consum mai eficient puteți instala în propria gospodărie sisteme fotovoltaice care să conțină invertoare și panouri fotovoltaice. Puteți consulta diverse oferte pe internet sau puteți aplica pentru diverse programe guvernamentale.

Dacă aveți nevoie de consultanță în vederea implementării sistemelor fotovoltaice, puteți apela cu încredere la Electric UP

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *