Ionel Arsene, dat în urmărire generală de Poliția Română

0

​Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a fost dat în urmărire generală de Poliția Română, după ce în cursul zilei de vineri, după condamnarea sa definitivă la 6 ani și 8 luni de închisoare într-un dosar de corupție, a fost căutat de polițiști pentru punerea în executare a mandatului, însă nu a fost găsit.

Ionel Arsene, dat în urmărire de Poliția RomânăFoto: politiaromana.ro

Pe site-ul Poliției Române, la secțiunea „Most Wanted”, a fost postată vineri seara fotografia lui Ionel Arsene, cu mențiunea că pe numele său există un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, pentru trafic de influență și luare și dare de mită.

Profilul de urmărit general oferă și umătoarele detalii despre Ionel Arsene: „Condamnare: 6 ani și 8 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Fapta: Persoana a savarsit doua fapte de trafic de influenta in perioada iunie-iulie 2015. Semnalmente: înălțime – 1,85m; greutate – cca.85 kg; constitutie normală; păr grizonat; ochi căprui”.

Ar fi fugit din țară înainte de pronunțarea sentinței

Ionel Arsene a fost condamnat vineri la șase ani și opt luni de închisoare cu executare. Decizia e definitivă și a fost pronunțată de Curtea de Apel Brașov

De asemenea, instanța a dispus măsura interzicerii dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat și a dreptului de a ocupa o funcție de conducere, sau de a exercita atribuții de conducere în cadrul vreunui partid, formațiune sau alianță politică din România, pe o perioadă de 5 ani. De asemenea, instanța a decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 Euro şi 80.000 lei, se arată în hotărârea instanței.

Potrivit Digi 24, Arsene ar fi părăsit țara înainte de pronunțarea sentinței.

Anul trecut, în primă instanță, Ionel Arsene primise, la Bacău, o pedeapsă la 8 ani și 4 luni de închisoare pntru trafic de influență.

În acest dosar, Ionel Arsene a fost trimis în judecată de DNA în 2018 fiind acuzat că în cursul anului 2013, în calitate de deputat și președinte al organizației PSD Neamț, a primit de la o persoană (martor în cauza) suma de 100.000 euro pentru a-și folosi influența pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenției Naționale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispozițiilor legale privind conflictul de interese și regimul incompatibilităților în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcție de conducere în administrația locală.

Procurorii anticorupție susțin că banii remisi de martor într-un restaurant din București ar fi trebuit să ajungă la persoanele respective prin intermediari.

Ionel Arsene este și președinte al PSD Neamț, începând din 2013. Ionel Arsene este unul dintre baronii locali ai PSD și era considerat mâna dreaptă a fostului lider al PSD Liviu Dragnea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *