ÎPS Teodosie anunță că nu-l va cheama la judecata Sfântului Sinod pe ÎPS Calinic – Esential

Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe Înalt Prea Sfinţitul Calinic, Arhiepiscopul Argeșului și Muscelului. Precizarea arhiepiscopului constănțean vine după ce ÎPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

Prin intermediul unui comunicat de presă, citat de Mediafax, ÎPS Teodosie anunță că nu-l cheamă la judecata Sfântului Sinod pe IPS Calinic. În plus, IPS Teodosie spune că va discuta colegial cu IPS Calinic la următoarea întâlnire.

„Precizăm că ÎPS Teodosie nu ar urma să inițieze în Sfântul Sinod o acțiune de chemare în judecată a ÎPS Calinic, în fața vreunei instanțe bisericești. Afirmația ÎPS Teodosie a fost scoasă din context și eronat înțeleasă. (…) Săptămâna viitoare urmează să aibă loc o sesiune obișnuită de lucru a Sfântului Sinod, iar ÎPS Teodosie a menționat că se va întâlni acolo cu IPS Calinic cu care va discuta, în mod firesc, colegial”, a anunțat ÎPS Teodosie.

Discuțiile au apărut după ce ÎPS Calinic a vorbit despre pericolul reprezentat de scufundarea completă a copilului în apă la botez.

Citește și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *