spot_img

Irlanda suspendă vaccinarea cu AstraZeneca pe fondul controverselor privind cazurile de tromboză – International

Date:

Irlanda a decis suspendarea temporară vaccinării cu serul produs de Oxford/AstraZeneca, pe fondul problemelor legate de eventuale efecte secundare, informează The Guardian. Decizia reprezintă o măsură de precauție, după incidentele semnalate cel mai recent în Norvegia. Tot mai multe state europene au luat decizii similare, deși Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) transmitea săptămâna trecută că nu există indicii privind o eventuală legătură între problemele medicale apărute la unele persoane și serul produs de britanici.

Comitetul irlandez care gestionează campania de vaccinare a recomandat suspendarea temporară a utilizării vaccinului AstaZeneca, măsura intrând în vigoare imediat. Unul dintre șefii autorității medicale din Irlanda, doctorul Ronan Glynn, a subliniat însă că nu există nicio dovadă care să indice că serul ar putea cauza formarea unor cheaguri de sânge.

Primele relatări legate de cheagurile de sânge dezvoltate de persoane vaccinate cu AstaZeneca au apărut în Austria, informațiile determinând mai multe state europene, printre care și Danemarca, să suspende utilizarea serului, așteptând noi investigații.

Potrivit Guardian, Irlanda a citat un raport referitor la un deces și trei internări în Norvegia.

“Ca urmare a noilor informații primite de la Agenția Norvegiană de Medicamente și după discuții cu Autoritatea Sanitară de Reglementare a Produselor, Comitetul Național de Imunizare a recomandat ca administrarea vaccinului antiCovid AstraZeneca să fie temporar sistată, începând cu dimineața zilei de 14 martie”, a precizat Glynn.

“Această recomandare a fost făcută în urma unui raport al Agenției Norvegiene a Medicamentului privind patru noi cazuri grave de dezvoltare a unor cheaguri de sânge la adulți care fuseseră vaccinați cu serul antiCovid AstraZeneca. (..) Nu există nicio concluzie care să ateste că ar fi vreo legătură înre vaccin și aceste cazuri. Cu toate acestea, acționând pe principiul precauției și așteptând noi informații, Comitetul a recomandat suspendare temporară a programului de vaccinare cu acest ser”.

Trei angajați din sistemul sanitar din Norvegia care au primit recent vaccinul anti-Covid AstraZeneca sunt tratați în spital pentru sângerări, cheaguri de sânge și un număr scăzut de trombocite, au declarat sâmbătă autoritățile norvegiene, relatează Reuters.

Știre în curs de actualizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related