Israel-Hamas: Ofensiva Israelului în Gaza „nu este un genocid” (Biden)

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Preşedintele american Joe Biden a declarat luni că ofensiva israeliană în Gaza „nu este un genocid”, relatează AFP.

Joe Biden, dineu Casa AlbaFoto: Bonnie Cash – Pool via CNP / INSTAR Images / Profimedia

„Ceea ce se întâmplă nu este un genocid, noi respingem” acest termen, a spus el, referindu-se la cazul adus în faţa Curţii Penale Internaţionale (CPI), cea mai înaltă instanţă a ONU, în faţa căreia Israelul este acuzat de „genocid”.

Joe Biden a criticat luni mandatele de arestare cerute de procurorul CPI împotriva liderilor israelieni, spunând că nu este posibilă nicio „echivalenţă” între Israel şi Hamas, notează AFP şi Reuters.

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a calificat la rândul său anunţul procurorului CPI drept „ruşinos”, estimând că „ar putea compromite”, de asemenea, negocierile privind încetarea focului în Fâşia Gaza.

În cea de-a opta lună de război din Fâşia Gaza, procurorul Curţii Penale Internaţionale a cerut luni emiterea unor mandate de arestare împotriva premierului israelian Benjamin Netanyahu, a ministrului apărării Yoav Gallant, precum şi a trei lideri principali ai grupării islamiste Hamas, pentru presupuse crime de război şi crime împotriva umanităţii comise în Gaza.

(Agerpres)

spot_imgspot_img