Israelul a găsit cadavre ale ostaticilor israelieni în Gaza (armata)

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Armata israeliană a anunţat sâmbătă că a găsit în Fâşia Gaza „cadavre” ale unor ostatici israelieni răpiţi de comandourile Hamas în cursul atacului lor din 7 octombrie în Israel, notează AFP.

Islamiștii Hamas din Gaza au intrat în IsraelFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„Am efectuat câteva raiduri în Fâşia Gaza pentru a localiza ostatici şi persoane răpite”, a declarat locotenent-colonelul Peter Lerner, un purtător de cuvânt al armatei israeliene.

În timpul acestora, „am găsit şi localizat (…) cadavre ale unor israelieni care fuseseră răpiţi”, a continuat purtătorul de cuvânt în cadrul unui briefing la Ministerul de Externe, fără alte detalii.

Atacul Hamas din 7 octombrie pe teritoriul israelian a făcut peste 1.300 de morţi, majoritatea civili, printre care copii.

Armata israeliană a confirmat sâmbătă că a identificat „peste 120 de civili” ţinuţi captivi în Gaza, unde Hamas a ameninţat că îi va executa. Sute de persoane rămân date dispărute, iar cadavrele sunt în curs de identificare.

De mai multe zile, armata israeliană bombardează în represalii Fâşia Gaza, un mic teritoriu sărac şi sub asediu situat între Israel şi Egipt, făcând peste 2.200 de morţi de partea palestiniană, majoritatea civili, printre care 724 de copii, potrivit autorităţilor locale.

Cel puţin cinci israelieni şi patru străini ţinuţi ostatici de Hamas în Fâşia Gaza au fost ucişi de loviturile israeliene în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă aripa militară a mişcării islamiste palestiniene.

Aceste noi decese ridică la 22 numărul de ostaticilor ţinuţi de Hamas ucişi în raiduri de la începutul războiului în urmă cu o săptămână, potrivit Hamas.

Armata israeliană a lovit „mai multe mii” de ţinte în Gaza, a spus locotenent-colonelul Peter Lerner.

Gruparea islamistă controlând Fâşia Gaza este, în opinia sa, fără „habar despre situaţia de la suprafaţă”, deoarece „a fugit în tuneluri”.

Purtătorul de cuvânt al armatei a mai afirmat că ofensiva împotriva acestui teritoriu nu va începe duminică, din motive umanitare. „Continuăm să oferim civililor timp pentru a părăsi locurile pe care credem că Hamas le foloseşte pentru infrastructura sa teroristă”, a comentat el (Agerpres)

spot_imgspot_img