Israelul ar putea anexa o parte din Gaza – ministru de externe

0

Ministrul israelian de externe, Eli Cohen, a lăsat să se înțeleagă că Israelul ar putea anexa o parte din Gaza într-un interviu radiofonic acordat miercuri pentru Times of Israel.

Eli Cohen, ministrul de Externe al IsraeluluiFoto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

„La sfârșitul acestui război, nu numai că Hamas nu va mai fi în Gaza, dar și teritoriul Gaza se va micșora”, a declarat Cohen.

„Legitimitate pentru a acționa în Gaza”

Purtătorul de cuvânt al FDI, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat pentru ziarul amintit că armata are o „mare provocare” în ceea ce privește legitimitatea internațională pentru a acționa în Fâșia Gaza, în urma afirmațiilor false ale grupării teroriste Hamas, potrivit cărora un atac aerian israelian a ucis sute de persoane într-un spital.

De asemenea, el spune că unitatea purtătorului de cuvânt al IDF a recrutat sute de rezerviști pentru a ajuta la eforturile de diplomație publică în timpul războiului.

„Am prezentat adevărul întregii lumi, iar în urma raportării fiabile și exacte, președintele SUA a adoptat poziția noastră”, spune Hagari, referindu-se la o informare anterioară către mass-media internaționale, respingând afirmațiile Hamas.

„IDF operează în conformitate cu dreptul internațional și se angajează să transmită informații exacte în raportări”, mai spune el.

„Avem o mare provocare cu legitimitatea, împotriva unui inamic care nu are nicio prețuire pentru adevăr”, adaugă Hagari.

Hagari spune că lupta pentru legitimitate este „dificilă, provocatoare și adesea frustrantă”, dar că este o „responsabilitate națională”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *