Israelul îl eliberează pe unul dintre cei mai vechi prizonieri palestinieni după 40 de ani

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Karim Younis, în vârstă de 60 de ani, a fost condamnat pentru răpirea şi uciderea soldatului israelian Avraham Bromberg în 1983, în Înălţimile Golan ocupate de Israel. El a executat cea mai lungă condamnare continuă dintre toţi palestinienii, potrivit Asociaţiei prizonierilor palestinieni.

În oraşul său natal, satul arab israelian Ara, Kounis a fost întâmpinat ca un erou. Înfăşurat într-un şal tradiţional palestinian, el a fost întâmpinat de familie, prieteni şi susţinători care au scandat şi l-au purtat pe umeri pe străzi.

„Au fost 40 de ani plini de poveşti, poveştile prizonierilor şi fiecare poveste este povestea unei naţiuni”, a declarat Younis. „Sunt foarte mândru că sunt unul dintre cei care au făcut sacrificii pentru Palestina şi eram gata să ne sacrificăm şi mai mult de dragul cauzei Palestinei”.

Arabii din Israel reprezintă aproximativ o cincime din populaţie şi majoritatea sunt descendenţi ai palestinienilor care au rămas în cadrul statului nou înfiinţat după războiul de independenţă din 1948.

Aceştia au dezbătut mult timp locul lor în politica israeliană, punând în balanţă moştenirea lor palestiniană cu cetăţenia israeliană, mulţi dintre ei identificându-se ca sau cu palestinienii.

Palestinienii îi consideră pe fraţii întemniţaţi de Israel drept eroi în lupta pentru obţinerea unui stat în teritoriile pe care Israelul le-a capturat în războiul din 1967 din Orientul Mijlociu. Israelul îi consideră pe cei condamnaţi pentru violenţă împotriva cetăţenilor săi drept terorişti.

Marţi, ministrul israelian de interne Aryeh Deri a cerut ca lui Younis să i se retragă cetăţenia israeliană.

„Revocarea cetăţeniei sale va trimite un mesaj important”, a scris Deri într-o scrisoare adresată procurorului general al Israelului, „atunci când vorbim despre cineva care a devenit un simbol pentru comiterea de acte criminale de terorism”.

Unele rude ale israelienilor ucişi în violenţele palestiniene şi-au exprimat, de asemenea, sprijinul pentru acest tip de măsură.

„Cetăţenia israeliană este un privilegiu. Un cetăţean israelian nu poate să deţină o carte de identitate israeliană cu o mână şi să ucidă un soldat cu alta şi nu se poate ca ucigaşul să fie eliberat din închisoare şi să se plimbe ca oricine în rândul naţiunii noastre”, a declarat luni nepotul lui Avraham Bromberg, care se numeşte tot Avraham în memoria unchiului său, pentru site-ul de ştiri israelian Walla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

spot_imgspot_img