Israelul va renunţa la taxa pe plastic, în ciuda preocupărilor legate de mediu

0

Decizia, în aparentă sfidare a eforturilor globale de reducere a cantităţii de deşeuri de plastic care poluează oceanele, vine după opoziţia faţă de taxă din partea partidelor religioase care au spus că aceasta vizează în mod nedrept comunităţile lor.

 

Smotrich, care a depus jurământul joi, a declarat că prima sa decizie în funcţie este de a elimina taxa pe plastic, precum şi o taxă pe băuturile zaharoase “cât mai repede posibil”, potrivit Reuters.

 

Ministerul pentru Protecţia Mediului din ţară, care a raportat o scădere cu 50% a utilizării acestor tipuri de plastic de când taxa a fost introdusă în 2021, a declarat că studiază decizia lui Smotrich şi consecinţele acesteia.

 

A existat opoziţie faţă de taxa pe plastic în rândul partidelor evreieşti ultraortodoxe, care sunt puternic reprezentate în noul guvern condus de Benjamin Netanyahu.

 

Un raport parlamentar din noiembrie 2021 a constatat că familiile ultraortodoxe foloseau vase de plastic de trei ori mai mult decât restul populaţiei, deoarece acestea au adesea familii numeroase şi venituri mici, multe dintre ele neavând maşini de spălat vase.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *