Italia: Meloni anunță o revoluție fiscală: măsuri ad-hoc pentru angajați și pensionari

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

„Trebuie să revoluționăm relația dintre fisc și contribuabil și să ne asigurăm că evaziunea este combătută înainte de a se produce”, anunţă premierul Giorgia Meloni într-un interviu acordat directorului ziarului Sole 24 Ore; o „lege care va afecta toate sectoarele de fiscalitate” și care „se va concentra și pe angajați și pensionari, cu măsuri ad-hoc”.

Georgia MeloniFoto: Marco Pasquini / Zuma Press / Profimedia

Angajamentul, „compatibil cu resursele economice disponibile”, constă în a „continua în direcția reducerilor substanțiale a impozitelor” și a „înlocui venitul de bază cu măsuri concrete de combatere a sărăciei”, dat fiind că „toate obiectivele pentru care acesta a fost creat, au eşuat”, a explicat premierul. La modul general, prioritatea pentru anul 2023 este ca acesta să fie „anul reformelor majore pe care Italia le-a așteptat de mult, dar pe care nimeni nu a avut curajul să le întreprindă”, citează rainews.it.

În ceea ce privește datoria publică, „guvernul acordă problemei cea mai mare atenție, însă o națiune cu o datorie publică mare ca a noastră nu trebuie să piardă din vedere sustenabilitatea finanțelor publice”, a subliniat Meloni.

„În acest moment, situația financiară italiană este sub control: în ciuda creșterii ratelor dobânzilor BCE, spread-ul este scăzut și datoria nu a explodat. În orice caz, vrem să acționăm cât mai curând posibil: împreună cu ministrul Giorgetti lucrăm pentru a ‘ne păzi’ datoria de noi șocuri financiare și pentru a atrage încrederea economisitorilor și investitorilor, chiar pe termen mediu” (Rador)

spot_imgspot_img