Italia: Senatul îi ridică imunitatea lui Salvini în vederea unui proces pentru sechestrarea migranților – International

Senatul italian i-a ridicat joi imunitatea lui Salvini, liderul formaţiunii de extremă-dreapta Liga Nordului, în vederea unui proces în care este acuzat de sechestrarea migranților, anunță AFP.

Tribunalul pentru Miniştri din Catania a decis intentarea unei acţiuni judiciare penale împotriva lui Matteo Salvini, vicepremier şi ministru de Interne, în cazul navei Diciotti. Procurorii ceruseră clasarea dosarului, dar judecătorii Tribunalului pentru Miniştri au stabilit că există elemente pentru declanşarea unui proces împotriva lui Matteo Salvini pentru sechestrare de persoane şi abuz de putere. Cererea instanţei judiciareurma să ajungă la Senatul Italiei, care va decide dacă Matteo Salvini va fi sau nu judecat.

Nava Diciotti, aparţinând Pazei de Coastă italiene, a făcut obiectul unor polemici la nivelul Uniunii Europene în august 2018, când Matteo Salvini a refuzat, mai multe zile, să permită debarcarea a 177 de imigranţi în Italia. Extracomunitarii au putut fi debarcaţi în final în Catania.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *