Îți dorești să fii mai productiv atunci când lucrezi de acasă? Plantele de interior pot fi soluția!

iti-doresti-sa-fii-mai-productiv-cand-lucrezi-de-acasa-plantele-de-interior-pot-fi-solutia

   În ultimele 12 luni, lucrul de acasă a devenit o necesitate pentru cea mai mare parte a populației. Majoritatea angajaților de peste tot în lume au fost nevoiți să își continue jobul sub formă de telemuncă, ca urmare a încercării colective de a stopa evoluția contextului pandemic.

Astfel, pentru că spațiul locuinței nu mai reprezintă doar locul unde îți duci la bun sfârșit activitățile din viața zilnică, ci și propriul tău mic birou în care îți petreci orele de muncă, confortul pe care ți-l poate oferi casa ta a devenit un lucru esențial. Pentru a-ți putea păstra motivația și concentrarea pe tot parcursul zilei, este important să încerci, pe cât posibil, să transformi încăperea în care lucrezi într-un loc propice productivității și inspirației. Știai că plantele de interior te pot ajuta, într-o foarte mare măsură, să transformi acest lucru în realitate?

 

Iată cum te pot ajuta plantele de interior să îți transformi camera de lucru într-un spațiu care să îți sporească productivitatea! 

1. Pot face spațiul să pară mai organizat

Beneficiile pe care plantele naturale le pot avea asupra sănătății sunt deja binecunoscute. Știai, însă, că numeroși designeri de interior se folosesc de acestea pentru a adăuga un plus decorativ anumitor încăperi? Putând fi găsite într-o mare varietate de forme, nuanțe sau chiar mărimi, plantele de interior pot fi utilizate drept obiecte decorative, transformând o simplă cameră într-un spațiu plin de viață și de culoare.

Numeroase studii au arătat că productivitatea se află într-o strânsă relație de interdependență cu locul în care îți desfășori, în cea mai mare parte a timpului, activitatea. Cu cât spațiul este mai organizat și mai confortabil pentru tine, cu atât motivația și puterea ta de concentrare vor crește. Astfel, în funcție de felul în care decizi să le așezi și de aspectul plantelor pentru care optezi, camera în care îți petreci orele de muncă poate deveni, doar prin acest simplu truc, un spațiu armonios și echilibrat. Pentru a maximiza efectul decorativ al acestora și a le oferi, în același timp, un context propice de dezvoltare plantelor tale, nu uita să alegi modelele de ghivece potrivite atât pentru designul general al camerei, cât și pentru mărimea fiecărei plante în parte. Poți găsi pe Hornbach.ro o mare varietate de ghivece moderne de diferite dimensiuni, potrivite pentru orice tip de plantă. 

2. Pot reduce stresul și anxietatea

Una dintre principalele cauze ale lipsei productivității sau a puterii de concentrare este reprezentată de stres și anxietate. Numeroase studii au arătat, însă, că oamenii care sunt înconjurați de plante la locul de muncă sunt mai relaxați și mai liniștiți, având un nivel de stres mult mai scăzut în comparație cu cei care nu au nicio plantă în proximitatea lor. În fapt, se pare că  acestea pot spori chiar capacitatea de concentrare și atenția cu aproximativ 20%, ajutându-te astfel să treci peste potențialele blocaje care îți pot apărea în cale. 

3. Îți conferă energie prin purificarea aerului

         Conform studiilor, aerul curat, încărcat cu oxigen, este una dintre cele mai importante componente ale productivității, având o influență semnificativă asupra nivelului de energie și puterii de concentrare. Prin procesul de fotosinteză, plantele convertesc dioxidul de carbon pe care îl expiri în oxigen, eliminând, în același timp, potențialele toxine din atmosferă. În fapt, un experiment organizat de NASA în anul 1989 a dovedit că plantele de interior sunt capabile chiar de a curăța aerul de compușii organici volatili cu potențial cancerigen, precum benzenul sau formaldehidele. Astfel, prin decorarea camerei de lucru cu plante ornamentale, aerul pe care îl vei respira va fi mult mai curat și încărcat de oxigen, ceea ce îți va influența benefic capacitatea de concentrare, memoria și nivelul de energie pe tot parcursul zilei. 

Plantele de interior pot atât să schimbe radical aspectul încăperii în care lucrezi, cât și să te ajute să devii mai productiv și să îți păstrezi forțele proaspete întreaga zi. Folosește-le pentru a-ți decora locuința și privește cum îți vei putea atinge astfel potențialul maxim la locul de muncă!

Sursă foto: Shutterstock.com. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *