Iti doresti sa scapi de cartitele din gradina? Iata ce trebuie sa faci!

Cartitele, aceste animalute aparent dragalase pot provoca daune destul de mari gradinii tale.

Deoarece construiesc retele complexe de tuneluri si movile in pamant, cartitele pot ucide sau deteriora destul de rapid plantele, gazonul si copacii din curte sau din gradina. Daca doresti sa te feresti de pericolul cartitelor, singura solutie este sa inveti cum sa scapi de acesti daunatori.

​In acest articol, iti vom impartasi cateva sfaturi de luat in considerare daca vrei sa tii cartitele departe de gradina ta.

Inainte de toate, cum identifici prezenta cartitelor la tine in curte?

In timp ce daunele provocate de cartite sunt similare cu cele create de rozatoare, exista cateva semne distincte.

Prima este iarba moarta. Petele de iarba moarta sunt un bun indiciu ca ai o problema cu cartitele. Pe masura ce acesti daunatori isi fac tunelurile, perturba sistemul radicular al ierburilor din apropiere, ucigand iarba la nivelul suprafetei.

Apoi, vei observa niste gramezi de pamant la suprafata gazonului. Atunci cand cartitele isi sapa tunelurile, ele actioneaza ca niste mini excavatoare, mutand tot pamantul din tunel la suprafata.

In cele din urma, trebuie sa stii ca aceste animalute sunt insectivore, asadar nu iti vor manca plantele. In schimb, mananca rame de pamant, larve si centipede. Prin urmare, daca observi seme de plante roase la tine in gradina, soarecii sunt, cel mai probabil, responsabili, nu cartitele.

Iata cateva metode de indepartare a cartitelor din gradina:

Asadar, ai o problema cu cartitele si doresti sa o rezolvi o data pentru totdeauna. Iata ce trebuie sa faci:

Elimina sursa lor de hrana.

Cartitele adora larvele. Prin urmare, indepartand larvele si alte insecte din curtea ta, vei indeparta si cartitele. Iti recomandam sa controlezi populatiile de larve folosind spori laptosi. Daca doresti rezultate mai rapide, poti utiliza un insecticid.

Foloseste granule organice anti cartite.

Iti recomandam sa arunci granule organice cu esenta din plante, non toxice, in tunelurile sapate de cartite. Acestea sunt niste pietre de lava imbibate intr-un amestec de uleiuri esentiale de plante care nu au scopul de a omori, otravi sau imbolnavi animalele. In schimb, emana un miros foarte puternic extrem de deranjant pentru sistemul olfactiv sensibil al cartitelor, care le va determina sa se indeparteze.

Foloseste un aparat electronic cu vibratii sonice de mare putere.

In magazinele cu produse anti daunatori vei putea gasi diferite aparate electronice care emit vibratii sonice de mare putere in sol. Acestea au capacitatea de a alunga atat cartitele, cat si rozatoarele si furnicile pe o suprafata de circa 1200 de metri patrati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *