Izolatia cu celuloza suflata sau pulverizata – merită?

Celuloza pulverizata oprește infiltrarea aerului, oferă o izolare fonică excelentă și costă doar puțin mai mult decât izolatia de fibră de sticlă

Astăzi, toata lumea ia izolarea locuintelor ca ceva normal – pereții se izolează repede în exterior, iar tavanul casei este zorit și mai mult – cat mai ieftin, cat mai ușor. Din aceasta cauza, controlul asupra izolării unei case este adesea ceva defectuos.

Izolatia cu celuloza, folosita in aproape intreaga lume

Ce spun constructorii din Europa sau America? Pulverizarea cu celuloza este una din solutiile care ii ajuta pe proprietari financiar, pe termen lung – aceasta izolarea face adesea ca instalațiile de aer conditionat sa nu mai fie necesare în sezonul cald; iarna, costurile de încălzire se reduc incredibil de mult. În plus, oamenii resimt totul printr-un confort sporit. Asemănătoare ca si costuri cu celelalte opțiuni de pe piata, celuloza face ca aici, castigul sa fie dublu – atât din punct de vedere a eficientei energetice cât și a confortului general, simțit de întreaga familie.

Despre celuloza – lucruri mai putin stiute

Fibra de celuloză este produsă din hârtie, care la rândul ei este derivată din lemn. Cu toate acestea, izolația ce este instalată – suflată în pod sau pulverizată in golurile din pereti – are la baza acelasi material. Ca și greutate, aproximativ 82% până la 85% din material este fibră de celuloză – restul constând din ignifug chimic. Produsele ignifuge sunt adăugate sub formă de pulbere uscată. Substanțele chimice cu borat – adesea în combinație cu sulfat de amoniu – adaugă, de asemenea, rezistență la mucegai, insecte și rozătoare; acesta previne infestarea cu termite și alte insecte pe tot parcursul vieții structurii.

Așadar, celuloza folosita pentru izolarea constructiilor devine un material sigur. Datele testelor arată în mod constant că rezistența la foc a celulozei este la fel de bună sau mai bună decât cea a majorității materialelor izolante de pe piața, azi.

Specialisti și materiale de acest tip în România?

In tara noastra, una dintre cele mai de încredere mărci de izolatii este STEICO. Beneficiile pe care le garantează compania Case Călduroase prin folosirea acestor izolatii sunt:

1. Mai puțini bani către facturile de energie

Izolația STEICO scade consumul de energie și de încălzire în timpul iernii cu până la 35%. Rezultatul? Facturi mai mici.

2. Confort sporit

Spune adio încălzirii excesive din timpul verii. Izolatia cu celuloza ajuta la îmbunătățirea calității aerului din locuință.

3. Un microclimat sanatoas, in casa

Celuloza STEICO este produsa din materii prime atent verificate, FĂRĂ emisie de substanțe volatile periculoase pentru sănătatea umană și pentru mediu.

4. Mai multa liniste

Izolația fonică perfectă, intre pod, mansarda, tavan si/sau camere.

5. Performanțe termice crescute

Locuința ta poate fi mai caldă iarna și mai răcoroasă vara fără echipamente scumpe de ventilație.

6. Risc mic la incendiu

Materiale tratate împotriva focului, mucegaiului, insectelor şi rozătoarelor.

7. Certificare ECO

Celuloza STEICO este un produs care ajută mediul, premiat cu certificatul NaturePlus Eco Label.

8. Manopera rapida

Se instalează ușor și rapid cu pompare din exterior, practic fără creare de deșeuri. Nu facem DELOC mizerie în casă sau în curte și terminăm lucrarea în câteva ore.

9. Constructori de incredere

Echipa calificata, acreditata de producător; un sistem complex de urmărire a calității execuției.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *