JO 2022 Beijing: Franţa nu se va alia boicotului diplomatic – Alte sporturi

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Jean-Michel Blanquer, ministrul francez al Educaţiei şi Sporturilor, a afirmat, joi, că Franţa nu va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing din 2022, contrar deciziei Statelor Unite, Canadei, Australiei şi Marii Britanii, informează AFP.

„Franţa nu o va face, dar noi vom avea mesaje care sunt clare în plan politic”, a asigurat Blanquer, pentru postul RMC/BFMTV, adăugând totodată că el nu va face deplasarea la Beijing în februarie, dar ministrul delegat pentru Sporturi, de origine română, Roxana Mărăcineanu, se va deplasa în China, împreună cu Sophie Cluzel, secretarul de stat responsabil cu Persoanele cu handicap.

„Sportul este o lume care trebuie păstrată maximum posibil fără interferenţe politice, pentru că altfel lucrurile o pot lua într-o altă direcţie şi vom ucide spiritul competiţiei”, a afirmat ministrul francez.

Premierul canadian Justin Trudeau a anunţat miercuri un boicot diplomatic al Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, după ce Statele Unite, Regatul Unit şi Australia au anunţat măsuri similare pentru aceste JO de iarnă care vor începe pe 4 februarie, în semn de protest pentru încălcarea drepturilor Omului.

Potrivit organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, cel puţin un milion de uiguri şi membri ai altor minorităţi turcofone, în special musulmane, sunt încarceraţi în lagăre în Xinjiang. China este acuzată că sterilizează femeile cu forţa şi că impune munca forţată, scrie Agerpres.

spot_imgspot_img