JO Tokyo, judo: Algerianul care s-a retras pentru a nu înfrunta un israelian, bucuros că a înfuriat “entitatea sionistă” – Alte sporturi

​Fethi Nourine, judoka algerian care s-a retras de la Jocurile Oliimpice după tragerea la sorţi care a arătat că era posibil să înfrunte un israelian, s-a declarat mândru de decizia sa, informează AFP.

Sportivul a fost suspendat de Federaţia Internaţională de Judo şi acreditarea lui Nourine la JO a fost retrasă după decizia de săptămâna trecută a algerianului. Joi, Nourine a revenit în Algeria.

“Am fost şocat când am văzut că tragerea la sorţi mă opunea unui judoka de <entitate sionistă>. Nu mă aşteptam, însă nu am ezitat să iau decizia de a mă retrage. Am luat decizia împreună cu antrenorul meu şi sunt mândru”, a spus sportivul, întâmpinat la aeroport de un grup de fani.

“Mă bucur că am înfuriat <entitatea sionistă> şi că am primit mesaje de susţinere din lumea arabă. Această decizie mă onorează şi onorează statul algerian, pentru că preşedintele Abdelmadjid Tebboune a declarat că nu binecuvântăm normalizarea (relaţiei cu Israel) şi că susţinem cauza palestiniană”, a mai afirmat Fethi Nourine.

Nu este prima dată când Nourine se retrage dintr-o competiţie din această cauză. El a procedat la fel şi la Mondialele din 2019, informează News.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *