Jurnalele si agendele o necesitate

Agende si jurnale

Jurnalul este o necesitate pentru fiecare persoana, ajutand persoanele sa si transcrie prin intermediul acestora sentimentele pe niste file de hartie ce vor ramane mereu, la fel ca si o amintire vie incepand sa-l recitesti. Agenda este si ea de altfel o necesitate pentru persoane datorita faptului ca in aceasta iti notezi lucrurile importante pe care trebuie sa le reti mereu, iar prin intermediul ei prin verificare o sa reusesti mereu sa iti amintesti.

De ce sunt importante agendele si jurnalele?

In trecut atat cat si jurnalele dar si agendele erau in prim planul persoanele pentru a reusi a isi nota elementele importante petrecute de-a lungul vietii, dar si lucruri care trebuie sa si reaminteasca sa le faca. In spre deosebire de agenda, un jurnal era facut in special pentru persoanele care de-a lungul timpului isi depana amintirile pe filele de hartie.

Agende si jurnale

Reusind prin intermediul juranulului sa se descarce atat emotional cat si psihic, punand pe hartie uneori tot ce si ar fi dorit in deosebi sa povesteasca unei persoane, dar ne avand puterea sa o faca direct fata in fata si avand mai mult curaj sa scrie totul pe un jurnal ca sa-l citeasca mai apoi alaturi de prieteni, familie chiar si copii, sau preferand sa-l tina amintire pentru batranete, pentru a isi aminti fiecare particia din trecutul sau.

O agenda este un carnet cu foi asemanator unui calendar, in care se noteaza lucrurile care urmeaza sa fie facute la anumite date care nu ar trebui niciodata uitate . Agendele tiparite consista in general dintr-un calendar, un jurnal, o carte de adrese, pagini albe etc.  

Odata cu aparitia noilor telefoanelor mobile la finalul secolului al XX-lea si inceputul secolului al XXI-lea, agendele traditionale  au inceput sa fie inlocuite si date uitarii  de aplicatii informatice pe smartphone. Agendele era folosit in deosebi pentru a nota date importante care nu trebuie uitate, sau multe alte lucruri la fel de importante, care prin citirea acestei agende iti v-a reaminti cea ce nu iti doreai sa uiti.

Jurnalele si agendele o parte din istorie!

Juranele si agendele au o buna influenta asupra istoriei, ajutand in mai multe cazuri persoanele cu probleme de memorie sa si reaminteasca atat cat si amintirile personale, dar si lucrurile personale importante care nu trebuie uitate si care trebuia facute de acele persoane. In secolul nostru foarte rar gasesti persoane care sa foloseasca atat agende cat si jurnale, acestea fiind inlocuite de o tehnologie mult mai inovatoare dar si mai performanta.

O perioada indelungata de timp acestea au fost folosite, ajungand in momentul de fata ca sa fie considerate ca drept o parte din istorie, oare cum ar fi fost lumea fara acestea, pe ce si-ar mai fi intiparit oamenii amintirile, dar momentele importante, sau chiar datile care nu trebuia uitate de catre acestia in perioada trecuta in care nu exista tehnologia.

Probabil ar fi fost alta istoria fara jurnale si agende, nu ne putem imagina, dar trebuie sa nu e bucuram ca au existat si inca exista si ar trebui folosite cat mai des.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *