Kelemen Hunor: I-aș fi retras pe toți cei trei candidați pentru postul de ministru care au primit aviz negativ. Dacă luni nu e cvorum, votul de învestire a Cabinetului Orban se reprogramează – Politic

Parlamentarii UDMR vor fi prezenți la ședința de luni a plenului reunit și vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, declară la RFI liderul Uniunii, Kelemen Hunor. El precizează că miniștrii respinși de comisiile de specialitate ale Parlamentului ar fi trebuit înlocuiți de premierul desemnat, Ludovic Orban.

Kelemen Hunor spune că dacă luni nu va fi cvorum la ședința de învestire a Guvernului Orban, votul se poate reprograma: ”Nu se întâmplă nimic, se reprogramează ședința celor două Camere. Constituția nu a prevăzut o astfel de situație. Dacă nu este cvorum, nu se poate ține ședința, se reprogramează ședința (…). Nu îmi dau seama dacă se va ajunge la CCR. Sunt convins că dacă astăzi nu e cvorum, peste o săptămână se va reprograma votul, la un moment dat va exista cvorum, azi, săptămâna viitoare, peste două săptămâni. Din punctul meu de vedere, e bine să se întâmple cât mai repede”.

Liderul UDMR consideră că cei trei miniștri respinși de comisiile de specialitate ale Parlamentului ar fi trebuit retrași de premierul desemnat: ”Eu i-aș fi retras pe toți trei, dacă aș fi fost în locul lui Ludovic Orban. Dacă vrei să respecți Parlamentul, indiferent cât de politic sau nepolitic a fost un vot, trebuie să faci o schimbare, să faci o nouă nominalizare”. ”Noi, 30 de deputați și senatori, vom fi prezenți și vom vota”, declară președintele UDMR, Kelemen Hunor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *