Kievul afirmă că armistițiul propus de Putin are ca scop perturbarea summitului de pace din Ucraina

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul de externe al Ucrainei a declarat vineri că comentariile rusești privind disponibilitatea Moscovei de a conveni o încetare a focului pentru a opri războiul din Ucraina au avut ca scop perturbarea summitului de pace condus de Kiev, care va avea loc luna viitoare în Elveția, potrivit Reuters.

Dmitro KulebaFoto: Genya Savilov / AFP / Profimedia Images

„Putin încearcă în mod disperat să deraieze summitul de pace din Elveția din 15-16 iunie”, a declarat Dmitro Kuleba pe rețeaua de socializare X.

Patru surse rusești au declarat pentru Reuters că președintele Vladimir Putin este pregătit să oprească războiul din Ucraina printr-o încetare a focului negociată care să recunoască liniile actuale ale câmpului de luptă.

Ucraina a respins în trecut un astfel de scenariu, subliniind că dorește retragerea trupelor ruse din teritoriile ocupate și avertizând că o înghețare a frontului ar fi în dezavantajul Kievului.

„Putin poate lupta atât timp cât este nevoie, dar Putin este, de asemenea, pregătit pentru o încetare a focului – pentru a îngheța războiul”, a declarat un al patrulea interlocutor, o sursă rusă de rang înalt care a lucrat cu Putin și care are cunoștință despre conversațiile la nivel înalt de la Kremlin, scrie agenția de presă.

Contactat de Reuters, purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat că liderul de la Kremlin a precizat în mod repetat că Rusia este deschisă la dialog pentru a-și atinge obiectivele, afirmând că țara nu dorește un „război etern”.

Pe baza informațiilor lor despre conversațiile din straturile superioare ale Kremlinului, două dintre surse au declarat că Putin consideră că câștigurile obținute până

spot_imgspot_img