Kim Clijsters şi-a amânat revenirea pe terenurile de tenis din cauza unei accidentări la genunchi – Tenis

​Belgianca Kim Clijsters a anunţat că revenirea ei pe terenurile de tenis nu va avea loc aşa cum intenţiona, în ianuarie 2020, din cauza unei accidentări la genunchi, informează BBC.

“A trebuit să iau decizia de a nu concura în ianuarie. Sunt în proces de refacere şi sub tratament pentru o accidentare la genunchi. Este un pas înapoi, dar sunt mai hotărâtă ca niciodată să revin în sportul pe care îl iubesc. Apreciez toată susţinerea voastră şi toate încurajările”, a scris jucătoarea de 36 de ani, într-un mesaj postat pe Twitter.

După ce a câştigat un Grand Slam, la US Open, în 2005, Clijsters s-a retras prima dată în 2007, pentru a-şi întemeia o familie. Ea a revenit pe teren, în 2009, şi a mai câştigat trei Grand Slam-uri, de două ori la US Open şi o dată Australian Open, înainte de a se retrage din nou, în 2012.

În cariera ei, belgianca a câştigat 41 de turnee şi a fost 20 de săptămâni numărul 1 mondial. Ea are trei copii, o fată, Jada, născută în 2008, şi doi băieţi Jack, născut în 2013 şi Blake, în 2016.

În calitate de fost număr 1 mondial, Kim Clijsters poate beneficia într-un sezon de un număr nelimitat de wild card-uri. Ca să fie înregistrată în clasament, ea trebuie să joace trei turnee şi să câştige cel puţin zece puncte WTA, scrie News.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *