La mesajul Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva! – Capital

Şeful DSU, Raed Arafat, a susținut, duminică, la Antena 3, că în următoarele zile, după inundaţii şi ciclon, urmează vijelii şi caniculă, motiv pentru care cere oamenilor să ţină cont de avertizările Ro Alert.

“Ce nu s-a auzit este că împreună cu canicula care va veni, fiind şi umiditate mare, o să asistăm la vijelii serioase, cu vânt puternic, care să apară brusc, oriunde în ţară, aşa cum a fost şi în 2017”, a anunţat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, duminică, la emisiunea Punctul de Întâlnire, de la Antena 3.

Secretarul de stat le-a cerut românilor să nu ignore mesajele Ro Alert pe care le vor primi şi să se adăpostească undeva în intervalul menţionat, pentru a nu risca. “Dacă se emite o alertă, să asculte şi să se adăpostească oamenii”, a arătat el.

“La urban, riscul la vijelii e să cadă obiecte, pomi, stâlpi şi să lovească oameni. De aceea, când primesc mesaj Ro Alert, oamenii să se adăpostească undeva şi apoi pot pleca să circule în siguranţă. Rog să nu-şi dezactiveze aplicaţia Ro Alert”, a transmis, duminică, medicul Raed Arafat, secretar de stat la Ministerul de Interne.

Ploi, vijelii și caniculă în România

Potrivit meteorologilor, după aceste ultime zile cu inundaţii, mai urmează câteva zile de ploi şi vijelii, apoi vine canicula, cu temperaturi de circa 36 de grade.

Meteorologii au avertizat că în intervalul 20 iunie, ora 10.00 – 21 iunie, ora 02.00, se anunţă ploi abundente şi instabilitate atmosferică accentuată. În Moldova, Dobrogea, nordul și estul Munteniei, precum și în estul Transilvaniei vor fi averse abundente, descărcări electrice și izolat vijelii și grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 40…50 l/mp și pe arii restrânse 60…80 l/mp.

Manifestări de instabilitate atmosferică accentuată vor fi pe alocuri și în celelalte județe din Transilvania.

“Luni este posibil să mai consemnăm instabilitate atmosferică, în special în zonele de deal şi de munte, iar la nivel local şi în centrul, sudul şi sud-estul ţării”, a arătat șeful ANM

Sursa foto: INQUAM Photos, Alexandru Busca

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *