La Sanconfind s-a deschis compartimentul chirurgie generala si laparoscopica

Chirurgia generala este specialitatea care se ocupă cu diagnosticarea și tratarea afecțiunilor chirurgicale ale abdomenului precum și a altor afecțiuni chirurgicale care fac obiectul altor specialități, ce necesită tehnici speciale cum ar fi traumatisme, afecțiuni vasculare, genitale, urologice, toracice, endocrine, neurochirurgicale, chirurgie oncologică etc.

Judetul Prahova beneficiaza acum de un spital care a deschis acest compartiment de chirurgie generala ultradotat! Este vorba de Centrul Medical Sanconfind, cel mai mare spital prahovean.

Interventiile chirurgicale la Sanconfind se fac in doua sali de mari interventii si una de mici interventii, cu ajutorul unei aparaturi de chirurgie clasica si laparoscopica. Dotarile sunt la superlativ, de la intrare, spalator, zone septice si aseptice, vestiare dedicate personalului sanitar, pana la compartimentul de sterilizare proprie la care se ajunge prin ciruite interne separate. Instrumentarele se decontamineaza, se spala la temperature inalte si cu solutii speciale, apoi se ambaleaza si dezinfecteaza, conform unor proceduri stricte.

Dispozitivele de chirurgie generala pentru marile interventii sunt achizitionate de la branduri de top, recunoscute in intreaga lume.

Echipa medicala este formata din medici si asistenti cu experienta formata de-a lungul anilor, atat in centre universitare cat si in spitale mari din tara sau din Occident. Medicii chirurgi, cadre universitare, cu o pregatire speciala, au rezultate excelente in toate interventiile chirurgicale cu care s-au confruntat in experienta proprie medicala.

Echipa din compartimentul chirurgie generala de la Centrul Medical Sanconfind este formata din: medici chirurgi, medici anestezisti, asistente, infirmiere, ingrijitoare, gata sa sara in ajutor la orice solicitare a pacientului.

La Sanconfind specialitatile care fac interventii de natura chirurgicala sunt: chirurgie generala, ortopedie, dermatologie, ORL, oftalmologie. Pacientii se prezinta in prima faza la un consult initial la medicul chirurg care propune conduita terapeutica la Sanconfind, testarea RT-PCR inainte de data interventiei chirurgicale, consultul preanestezic si analizele necesare. Urmeaza interventia chirurgicala in sine si apoi recuperare pacientului si reintegrarea lui in societate cat mai rapida.

In completarea consultatiilor de chirurgie, se poate veni cu propuneri de interventii chirurgicale, insotite de analizele de sange, investigatii imagistice (mamaografii, ecografii, RMN, CT, RX, osteodensitometrie) sau consultatii in alte specialitati, care sa ajute in diagnosticarea corecta a pacientului. Astfel, in aceeasi locatie, pacientul poate beneficia de o analiza completa si complexa pentru rezolvarea problemelor de sanatate.

Dupa interventiile chirurgicale, -Centrul Medical Sanconfind este gandit ca locatie multidisciplinara-pacientul, acolo unde este cazul si se permite, se poate recupera intr-o baza de tratament unica in tara. Proceduri ca masaj, kinetoterapie, fizioterapie sau bai sarate, pot fi o solutie pe termen lung post operator.

Pana acum, la Centrul Medical Sanconfind s-au realizat interventii de chirurgie generala, cu succes la pacienti cu patologii mamare, de ficat, sau abdomino-pelvine.

Tipurile de interventii chiurgicale care se pot face la Sanconfind:

Mici interventii

-chist sebaceu

-furuncule

-chisturi ale scalpului

-lipom

-chist synovial

-plagi

-papiloame

-unghii incarnate

-abcese

Interventii mari chirurgie generala si laparoscopica

-colecistectomii clasic/laparoscopic

-apendicectomii clasic/laparoscopic

-hernii inghinale clasic/laparoscopic

-tumori gastrice

-tumori colon/instestin subtire

-ocluzii

-histerectomii pentru tumori in zona genital

-eventratii (hernia postoperatorii)

-amputatii

-interventii hepato-bilio-pancreatice

Consultul initial la Sanconfind se acorda in baza programarii la 0244990, la medicul dorit de pacient sau recomandat de alt specialist.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *