La spitalul din Piatra-Neamț domnesc în continuare aroganța și lipsa bunului simț

Am vizitat din nou spitalul din Piatra-Neamț în calitate de aparținător și, din păcate, am constatat că aroganța e la același nivel. Începând de la bolnavul care solicită să i se ia tensiunea și nici nu e băgat în seamă și până la feliile de pâine aduse dimineața la ceai și puse cu nesimțire direct pe tabla noptierei nespălată de un an, fără farfurie sau un șervețel, totul e la fel. Nicio empatie cu bolnavul, nicio urmă de bun simț și nicio urmă de profesionalism. Desigur că nu ne referim la tot personalul. Sunt și oameni profesioniști și cu suflet în acest spital, dar, din păcate, majoritatea nu au abilitățile și caracterul necesare să îngrijească alți oameni.

De departe cea mai mare lipsă de respect față de bolnavi și aparținători este aroganța cu care se prezintă sau mai corect spus nu se prezintă personalul spitalului. Foarte puțini au ecusoane și acelea scrise cu litere mici, nu au culori, uniforme sau halate distinctive, nu au nimic care să te facă să îți dai seama cu cine stai de vorbă. Asistentele au halate cu floricele, îngrijitoarele zici că sunt asistente, medicii au fiecare ținuta lui și, desigur, niciun ecuson.

Aștepți medicul ore în șir și după ce îl identifici îți dai seama că a trecut arogant de mai multe ori pe lângă tine, care stai ca fraierul în fața cabinetului lui.

Cauți o asistentă și dai de câte o pițipoancă machiată ca o actriță porno care pare că nu are alte abilități decât cele conforme machiajului sau dai peste câte o formă de viață autistă care nu vrea să stea de vorbă cu tine.

Problema este că aproape toată lumea e arogantă sau, cum se spune în limbaj urban, ”toți au figuri”. Dacă ar fi doar medicii aroganți în atitudine și discurs, ai putea să-i identifici mai ușor chiar și fără ecuson sau uniformă, dar așa… toți au figuri.

Ar mai fi multe de spus, dar ne oprim aici cu rugămintea publică spre conducerea spitalului să facă ceva să putem și noi, muritorii de rând, să ne dăm seama cu cine vorbim când ajungem în calitate de pacienți sau aparținători la spital. Este umilitor. Mai nimeni nu poate fi identificat după costumație sau ecusoane și desigur că nici nu se prezintă nimeni niciodată. Trebuie să întrebi tu ca prostul prin salon sau pe la personal cum se numește medicul, de exemplu.

Iosub Robert

P.S.: Nu mai puneți, nesimțiților, mâncarea bolnavilor fără farfurie direct pe mobilierul jegos că o să vă v-o bage pe gât cu forța un pacient sau un aparținător într-o bună zi. Până ce vine paza sau poliția o sa aveți în stomac toată pâinea de pe toate noptierele din salon. Nesimțiților!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *