Legătura dintre nivelul mărilor şi oceanelor şi pacea mondială, temă românească la ONU

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a prezentat în cadrul Consiliului de Securitate al ONU la New York, ca vorbitor principal, implicaţiile creşterii nivelului mărilor şi oceanelor asupra păcii şi securităţii internaţionale, informează MAE.

Imaginea articolului Legătura dintre nivelul mărilor şi oceanelor şi pacea mondială, temă românească la ONU

Legătura dintre nivelul mărilor şi oceanelor şi pacea mondială, temă românească la ONU

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a participat marţi, calitate de vorbitor principal, la reuniunea deschisă a Consiliului de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite, cu tema <Ameninţări la adresa păcii şi securităţii internaţionale: creşterea nivelului mărilor şi oceanelor – implicaţii pentru pacea şi securitatea internaţionale> („Threats to International Peace and Security: Sea-Level Rise – Implications for International Peace and Security”)”, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, şeful diplomaţiei române a participat la eveniment atât în calitate de ministru al afacerilor externe al României, cât şi de co-preşedinte al Grupului de Studiu al Comisiei de Drept Internaţional a ONU privind creşterea nivelului mărilor şi oceanelor în relaţie cu dreptul internaţional, la invitaţia Preşedinţiei malteze a Consiliului de Securitate.

Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a prezentat implicaţiile grave pe care fenomenul global al creşterii nivelului mărilor şi oceanelor le are deja sau le-ar putea avea asupra întregii comunităţi internaţionale, inclusiv în ceea ce priveşte pacea şi securitatea la nivel global, în special asupra statelor insulare mici şi a statelor costiere. Totodată, a reliefat necesitatea de a preîntâmpina riscurile generate de creşterea nivelului mărilor şi oceanelor atât din perspectiva necesităţii de a ajusta politicile existente în materie, cât şi prin intermediul aplicării dreptului internaţional în domeniu. În acest context, şeful diplomaţiei a subliniat existenţa unei răspunderi comune a comunităţii internaţionale în combaterea efectelor negative ale acestui fenomen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește News20 pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Nationalul, News20, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Nationalul. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Nationalul.Conținutul website-ului www.news20.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea NEWS20. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@news20.ro.
Simona Halep, postare misterioasă de Ziua Îndrăgostiților! Cu cine a fost la restaurant, la Paris?

PROSPORT.RO
Care sunt orele de liniște la bloc în 2023, în România. Primești 1.500 de lei amendă dacă faci gălăgie în acest interval orar

CANCAN.RO
Cel mai sigur loc din România, în cazul unui cutremur major! Surpriză! ‘E proiectată să reziste peste 500 de ani’

GANDUL.RO

 

spot_imgspot_img