Legatura dintre stres oxidativ si poluare

Dezechilibrul dintre radicalii liberi si antioxidanti poarta denumirea de stres oxidativ. El apare atunci cand numarul radicalilor liberi este mult mai pare, ceea ce poate avea un efect distrugator asupra organismului uman. 

Exista mai multe lucruri care pot duce la acest tip de stres, dar factorul principal este poluarea, fie ca este vorba de poluarea aerului, a solului sau a apei. Poluarea aerului, spre exemplu, consta in prezenta in atmosfera a unor gaze toxice care transforma compozitia aerului. 

Atunci cand vine vorba de sanatatea unei persoane, mediul inconjurator are un rol esential in mentinerea ei. In momentul in care mediul este poluat si alimentele care apartin lui vor deveni toxice pentru organism. 

Cum iti afecteaza stresul oxidativ productivitatea? 

Stresul se manifesta in mai multe feluri: cateodata este vorba de o senzatie de oboseala care pur si simplu nu vrea sa dispara, in timp ce in alte dati, apare sub forma unor pierderi de memorie. Unele dureri de cap sunt tot rezultatul stresului oxidativ. 

Anxietatea poate fi si ea o forma de manifestare, deoarece consta intr-o stare de teama si neliniste atunci cand persoana in cauza trebuie sa realizeze niste activitati normale, care nu ar trebui sa inspire spaima sau frica. 

Persoanele care sufera de stres oxidativ sunt predispuse la infectii, iar parul lor tinde sa fie uscat si fragil, iar de pe fata lor incep sa prinda contur.  

Stilul de viata sanatos poate salva organismul 

Partea buna este ca stresul oxidativ poate fi combatut prin adoptarea unui stil de viata echilibrat. Ce presupune acesta? In general, stilul de viata sanatos presupune o alimentatie corespunzatoare si miscare. 

Datorita proprietatilor sale binefacatoare, o metoda tot mai cunoscuta folosita in combaterea stresului oxidativ este cea a unui pahar de suc de coacaze negre. Nu doar ca sprijina aceasta lupta, dar este benefic si in curele de detoxifiere, in tratamentul reumatismelor, in tratamentul hepatitelor cronice si in multe alte afectiuni. 

Fiind un produs 100% natural, este benefic in orice dieta si este foarte usor de inclus in alimentatia unei persoane. Pentru a obtine un gust diferit, sucul poate fi diluat cu apa. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *