Legendara armă americană Colt a intrat definitiv în proprietatea unei companii din Cehia – International

Producătorul de arme din Cehia ”Ceska Zbrojovka Group” (CZG) a preluat definitiv fabrica americană de arme Colt – a anunţat luni, într-un comunicat, grupul CZG, relatează MTI, citat de Rador.

Ceské Zbrojovka Group a achiziţionat 100% din acţinile companiei americane Colt’s Manufacturing Company şi ale companiei canadiene Colt Holding, contra sumei de 220 milioane de dolari şi prin cedarea a 1,1 milioane de acţuni ale CZG. Compania cehă a primit, acum câteva luni, aprobarea autorităţilor americane, canadiene şi cehe pentru derularea acestei tranzacţii – se scrie în comunicat.

“Prin această achiziţie a fost realizată o alianţă strategică între CZG şi Colt, care ne creează o serie de noi şi importante oportunităţi” – a declarat preşedintele CZG, Lubomír Kovarík. Prin această tranzacţie, CZG a intrat în posesia unor noi capacităţi de producţie şi comenzi din SUA şi Canada. Forţele armate ale ambelor ţări utilizează de mai multă vreme pistoalele marca Colt. “Ne bucurăm foarte mult că am reuşit să ne unim forţele, iar aceasta ne deschide calea spre extindere” – a afirmat preşedintele-director general al Colt, Dennis Veilleux. Marca Colt a devenit cunoscută pretutindeni în lume prin revolverul dezvoltat în secolul XIX de Samuel Colt. Compania Colt, care are un trecut de 175 de ani, este furnizor oficial al armatelor SUA şi Canadei. Grupul CZG, care a luat fiinţă în urma privatizării fostei uzine de stat producătoare de armanent din oraşul Uhersky Brod, este una din cele mai mari companii producătoare de armament din Europa. Anul trecut, grupul CZG a avut vânzări în valoare de 6,8 miliarde de coroane (aprox. 270 milioane euro – n.r.) şi a vândut peste 467.000 de arme de mână. După preluarea companiei Colt, numărul angajaţilor CZG din Cehia, SUA, Germania şi Canada a depăşit cifra de 2.000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *