Legendarul Bobby Charlton suferă de demență – Fotbal

Fostul fotbalist Bobby Charlton, câştigător al Cupei Mondiale cu naţionala Angliei în 1966 şi legendă a clubului Manchester United, suferă de demenţă, a anunţat soţia fostului sportiv, Norma Charlton.​

Potrivit bbc.com, vestea diagnosticului vine după ce în iulie a murit fratele lui Bobby Charlton, Jack, de asemenea câştigător al CM, şi după ce vineri a decedat Nobby Stiles, un alt fost component al echipei care a câştigat Cupa Mondială în 1966.

În vârstă de 83 de ani, Bobby Charlton este al al cincilea component al naţionalei Angliei din 1966 diagnosticat cu demenţă, după fratele său Jack, Nobby Stiles, Martin Peters şi Ray Wilson. Peters a murit în 2019 şi Wilson în 2018. Stiles, Peters şi Wilson au fost diagnosticaţi când aveau aproximativ 60 de ani, informează News.ro.

Un studiu al Universităţii Glasgow, dat publicităţii în 2019, arată că în cazul foştilor fotbalişti profesionişti riscul de deces din cauza demenţei este de trei ori şi jumătate mai mare decât în cazul oamenilor care au avut alte profesii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *