Li s-a spus încă o dată că Rusia nu acceptă restaurarea emiratului islamic – Capital

Rușii negociază cu talibanii: Li s-a spus încă o dată că Rusia nu acceptă restaurarea emiratului islamic

Mai apoi, talibanii au fost de acord că părțile implicate în conflictul afgan trebuie, pe durata tratativelor, să stabilească viitoarea formă de guvernare din țară, potrivit informațiilor transmise de vestidinrusia.ro

„Aici, talibanilor li s-a spus încă o dată că Rusia și întreaga comunitate internațională nu acceptă restaurarea emiratului islamic. Iar ei au fost de acord: ”da, noi preferăm, desigur, emiratul islamic, dar suntem gata să purtăm negocieri și să discutăm cu o largă reprezentare afgană, inclusiv cu reprezentanții actualei administrații de la Kabul”. Trebuie discutată viitoarea structură a Afganistanului și cum să ajungem la ea”, a spus Zamir Kabulov.

Conform acestuia, „dacă va fi adoptată decizia de păstrare a structurii republicane, atunci, conform tradiției politice afgane, hotărârea trebuie luată de loya-jirga – adunarea pan-afgană, este posibilă și altă variantă, pe care afganii înșiși o vor conveni între ei”.

Un astfel de haos trebuie evitat

„Iată de ce este nevoie de un guvern de tranziție, pentru a opri războiul, pentru ca administrația de stat să nu se prăbușească. Devenind parte a unei noi, viitoare conduceri afgane, talibanii trebuie să participe și trebuie să-și asume responsabilități”, a completat reprezentantul special al președintelui Rusiei pentru Afganistan.

„Vreau să subliniez că nu dictăm nimic nimănui. Acționăm pornind din experiența internațională existentă de ieșire din războaie civile. Ei trebuie să se hotărască. Dacă se înțeleg în privința organizării de noi alegeri, înseamnă că trebuie să se desfășoare noi alegeri prezidențiale, parlamentare. Dar toate astea trebuie pregătite, nu poți decide astăzi, iar mâine să pui în practică. Mai ales în condițiile din Afganistan. În același timp, este imposibil să te ocupi doar de chestiuni politice, trebuie să te ocupi și de cele sociale”, a completat Kabulov.

Mai apoi, acesta a adăugat că dacă nu sunt rezolvate problemele sociale, de importanță semnificativă pentru Afganistan, „milioane de afgani vor rămâne fără mijloace de trai și vor putea pune mâna pe arme pentru a-și procura hrană”.

„Un astfel de haos trebuie evitat. Despre toate acestea am vorbit noi astăzi și, oricât de straniu ar părea, dar primii care au înțeles au fost americanii. De aceea și cooperăm cu ei. Nu de dragul americanilor se fac toate acestea, ci de dragul Rusiei și a intereselor noastre strategice de securitate. Pentru noi, întreaga regiune are o importanță critică”, a conchis acesta.

Sursă foto: Dreamstime

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *