Lia Olguța Vasilescu, anunț de ultimă oră. Ce se întâmplă cu Drumul Expres Pitești-Craiova – Capital

Lia Olguța Vasilescu, anunț de ultimă oră. Primarul Craiovei lansează un avertisment cu privire la finalizarea lucrărilor la Drumul Expres Pitești-Craiova.

Vasilescu scrie pe Facebook că ”nimeni nu va putea opri acest proiect și indiferent cine vine la guvernare trebuie să îl continue”.

Lia Olguța Vasilescu, anunț de ultimă oră. Drumul Expres Pitești-Craiova trebuie finalizat

”Acum doi ani am început lucrările la Drumul Expres Pitești Craiova și la magistrala de gaz Craiova – Segarcea.

În 2017, am renunțat să inițiem proiectul de autostradă, fiindcă ar mai fi însemnat doi ani pierduți doar cu autorizația de mediu și am dat drumul la proiectul de Drum Expres în regim de autostradă.

Sub guvernarea PSD s-a executat proiectul, s-au organizat licitațiile, s-au câștigat procesele în instanță cu firmele care au contestat procedura și care ne-au întârziat doi ani și a demarat execuția lucrării, care era avansată în noiembrie 2019 când am plecat de la guvernare, așa cum se poate vedea și din fotografiile postate atunci cu șantierul.

Așa cum am spus, nimeni nu va putea opri acest proiect și indiferent cine vine la guvernare trebuie să îl continue!”, a scris primarul Craiovei sâmbătă pe Facebook.

Primul Drum Expres aflat în construcție în România

Trebuie precizat că DX12 este primul Drum Expres aflat în construcție în România, pe traseul Pitești – Slatina – Craiova, cu o lungime totală planificată de 121,18km.

Șantierul este alcătuit din patru loturi distincte, respectiv Craiova – Robănești, Robănești – Slatina, Slatina – Colonești și Colonești – Pitești (A1).

Dacă pentru primele două loturi termenul privind darea lor în exploatare este 2021, pentru tronsonul Slatina – Pitești proiectul prevede finalizarea lucrărilor în 2023.

Robănești-Slatina este cea mai lungă porțiune de drum dintre cele patru, având aproximativ 40 de km.

Cel mai scurt loc este Craiova – Robănești, de doar 17,7 km.

Celelalte loturi, Slatina – Colonești, respectiv Colonești – Pitești au aproximativ 32 de km fiecare.

Lucrările au fost demarate pe toată lungimea Drumului Expres, toate cele patru loturi fiind în prezent în execuție.

Sursă foto: Inquam Photos / Alberto Groşescu.

NEWS 2.0
www.news20.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *