Lider separatist pro-rus: O treime din Severodonețk se află sub controlul nostru / Asaltul asupra orașului durează mai mult decât speram

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Forțele rusești au preluat controlul a aproximativ o treime din orașul ucrainean Severodonețk, dar asaltul lor durează mai mult decât sperau, potrivit unui lider separatist susținut de Moscova, citat de agenția de știri TASS, preluată de Reuters.

Soldați din trupele de invazie în orașul SeverodonețkFoto: Alexander Reka / TASS / Profimedia

Bombardamentele rusești au redus la stadiul de ruine o mare parte din Severodonețk, iar trupele rusești au intrat în periferia sud-estică și nord-estică a orașului, însă apărarea ucraineană a încetinit campania rusă mai amplă din întreaga regiune Donbas.

„Putem spune deja că o treime din Severodonețk se află deja sub controlul nostru”, a declarat marți dimineață, citat de TASS, Leonid Pasechnik, liderul așa-zisei Republici Populare Lugansk.

Pasechnik a spus pentru agenția de știri de stat rusă că luptele sunt în toi în oraș, dar că forțele rusești nu avansează atât de rapid pe cât s-ar fi putut spera.

„Dar vrem, mai presus de toate, să menținem infrastructura orașului”, a susținut el.

Înaintarea trupelor rusești a fost complicată de prezența mai multor uzine chimice mari în zona Severodonețk, potrivit TASS.

————-

spot_imgspot_img