Lidera Hong Kong-ului se plânge că stă cu stive de bani în casă din cauza sancțiunilor SUA. Ce salariu are Carrie Lam – International

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Şefa executivului din Hong Kong, Carrie Lam, a declarat că are ”stive de numerar” acasă, neavând niciun cont bancar de când Statele Unite i-au impus sancţiuni, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Carrie Lam este vizată, alături de alţi 14 înalţi oficiali, de sancţiuni americane după decizia Beijingului de a impune la sfârşitul lunii iunie o nouă lege strictă de securitate naţională pe teritoriul semi-autonom al Hong Kong-ului.

Într-un interviu acordat canalului de televiziune local HKIBC, difuzat vineri seară, lidera a declarat că ”foloseşte numerar în fiecare zi pentru tot felul de lucruri”.

”În faţa dumneavoastră se află şefa executivului din Hong Kong care nu are un cont bancar”, a declarat Carrie Lam pentru HKIBC. ”Am stive de bani acasă, guvernul îmi plăteşte salariul în numerar”, a spus ea.

Câştigând 5,21 milioane de dolari din Hong Kong (672.000 de dolari americani) pe an, Carrie Lam se numără printre cei mai bine plătiţi lideri din lume.

spot_imgspot_img