Liderul palestinian Abbas s-a întâlnit cu Putin și exclude rolul de mediator al SUA: „Nu avem încredere în ei”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Președintele palestinian Mahmoud Abbas s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin, reiterându-și neîncrederea față de Statele Unite în rezolvarea conflictului cu Israelul și exprimându-și aprecierea pentru rolul Rusiei, potrivit Al Jazeera.

Mahmoud AbbasFoto: Agerpres

Abbas și-a exprimat sprijinul pentru așa-numitul „Cvartet” de mediatori internaționali – Rusia, SUA, Națiunile Unite și Uniunea Europeană – dar a declarat că SUA nu pot fi lăsate să acționeze singure.

„Nu avem încredere în America și cunoașteți poziția noastră. Nu avem încredere în ea, nu ne bazăm pe ea și în niciun caz nu putem accepta ca America să fie singura parte în rezolvarea unei probleme”, i-a spus Abbas lui Putin, joi, la Conferința privind interacțiunea și măsurile de consolidare a încrederii în Asia (CICA) de la Astana, Kazahstan.

„Poate fi în cadrul Cvartetului, deoarece este o țară mare, dar nu o vom accepta niciodată ca fiind singura”, a spus el, în declarații televizate.

Comentariile fac ecoul suspiciunii de lungă durată a liderului palestinian în vârstă de 87 de ani față de SUA, principalul aliat al Israelului, dar au venit în contextul în care președintele Joe Biden și-a intensificat eforturile de a izola Rusia pentru atacul său asupra Ucrainei.

La rândul său, Putin a declarat că Rusia dorește o soluționare justă a conflictului israeliano-palestinian, în conformitate cu rezoluțiile ONU.

spot_imgspot_img