Liderul partidului german de extremă dreapta AfD, internat în spital după un „incident violent”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Liderul partidului de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD), Tino Chrupalla, a fost internat în spital, miercuri, după un „incident violent” care a avut loc în timpul unui miting electoral în orașul Ingolstadt din landul Bavaria, în sudul ţării, potrivit ABC, citează Rador Radio România.

Tino ChrupallaFoto: JENS BUTTNER / AFP / Profimedia

Însuşi partidul german a raportat că Chrupalla a fost internat într-un spital după evenimentul, care a avut loc în mulțime și chiar înainte ca Chrupalla să ia cuvântul.

Poliția din Ingolstadt a confirmat că a trebuit să intervină în timpul mitingului, că va investiga dacă este implicat un terț și că nu au fost găsite „răni evidente” în timpul evaluării medicale premergătoare transferului acestuia la spital.

„Pentru a clarifica circumstanțele mai detaliate ale acestui incident medical, Departamentul de Investigații Criminale Ingolstadt a preluat cercetările suplimentare”, a declarat poliția.

Acest incident are loc în perioada premergătoare alegerilor din Bavaria, programate duminică, și după ce co-liderul AfD, Alice Weidel, și-a anulat marți din motive de securitate participarea la un alt miting la Mödlareuth, un mic sat între Bavaria și Turingia.

Prin acest discurs „Liga Patriei” intenționează să valorifice ascensiunea partidului în sondaje, care îl plasează pe locul al doilea, adică cel mai votat partid la nivel federal, cu 20%.

AfD a fost fondat de eurosceptici în urmă cu un deceniu. De atunci s-a radicalizat, mai ales în pozițiile sale clar anti-imigrație. În mai multe landuri germane, inclusiv în Bavaria, agenția germană de informații monitorizează afiliații AfD ca posibile grupuri extremiste.

Ultimele sondaje indică sprijinul pentru AfD între 12% și 14% în Bavaria și, deși nu se așteaptă să aibă o influență prea mare asupra formării viitorului guvern de stat, sprijinul AfD în rândul alegătorilor bavarezi poate fi unul dintre cele mai semnificative aspecte ale alegerilor de duminică.

spot_imgspot_img