Lion Recycle: reguli de bază în colectarea și reciclarea deșeurilor

Cea mai bună decizie pe care o putem face pentru mediul înconjurător este să reciclăm. Nu o spunem noi, ci specialiștii în ecologie care atrag atenția ori de câte ori au ocazia asupra problemelor care au efect direct asupra sănătății noastre. Lipsa reciclării și a colectării selective se resimte în decursul timpului, afectând implicit aerul pe care îl respirăm și chiar peștii din mări și oceane. În ultimii ani, numărul deceselor aferent acestora a crescut simțitor, ceea ce reprezintă o altă dovadă a neplăcerilor cauzate de lipsa reciclării. Descoperă în rândurile următoare câteva reguli de bază în colectarea și reciclarea deșeurilor, pentru a te asigura că ai parte de toate informațiile de care ai nevoie.

Ciclurile de reciclare pentru hârtie și carton

Nu toate materialele pot fi reciclate la nesfârșit. În timp ce sticla și plasticul se bucură de o rezistență de 100% în urma reciclării, hârtia și cartonul își pierd din proprietățile fundamentale în decursul timpului. Așa se face că hârtia poate fi reciclată doar de 7 ori, în timp ce cartonul se limitează la 4 repetări. Acest lucru se datorează faptului că fibrele de celuloză se scurtează, iar rezultatul nu mai atinge așteptările. Chiar și așa, avem câteva runde de reciclare de care putem beneficia în acest sens.

Hârtia și cartonul pătat cu ulei, sosuri și/sau grăsimi nu se reciclează

Este foarte important ca deșeurile care ajung în procesul de reciclare să nu fie contaminate. Aici discutăm despre hârtie și carton, întrucât nu de puține ori comandăm mâncare sau alte tipuri de colete acasă. Din acest motiv, este obligatoriu să ne asigurăm că materialele astfel ajunse în procesul de reciclare nu prezintă urme de ulei, sosuri sau grăsimi. În același timp, acestea trebuie să nu aibă deloc elemente din plastic și/sau metal, întrucât pot afecta și opri întregul proces de reciclare.

Contactarea unui centru de colectare selectivă și reciclare

Chiar dacă deja te-ai apucat să reciclezi și să aplici fiecare regulă în parte în locuința ta, este indicat să știi care este centrul de colectare deseuri și reciclare unde să le duci. Lion Recycle este unul dintre aceste locații, cu sediul în București, capabil să ofere transportul cantităților mari de deșeuri de la locația clientului la sediul centrului. Astfel, nu ai de ce să îți mai faci probleme cu privire la transportul acestora. Tot ce trebuie să faci este să suni la numărul de telefon 0770.489.065 și să descoperi întreaga gamă de servicii puse la dispoziție.

Respectă toate regulile de bază în reciclarea deșeurilor și bucură-te de rezultate pe măsură!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *