Liposuctie – Un remediu pentru imbunatatirea conturului corpului

Liposuctia, numita si lipoplastie, liposculptura, lipectomie este un tip de interventie chirurgicala estetica, care descompune si elimina grasimea din corp. Pentru operatia de liposuctie se folosesc diverse dispozitive tehnice medicale. 

Operatia de liposuctie se face pe abdomen, coapse, fese, gat, barbie, partea superioara si spate a bratelor, gambe si spate. Grasimea este indepartata printr-un instrument gol cunoscut sub numele de canula, care se introduce sub piele. Pe canula se aplica un vid puternic de inalta presiune. Canula poate fi echipata cu varfuri speciale laser sau ultrasonice, pentru a facilita distrugerea tesutului adipos.

Liposuctia este cea mai frecventa interventie chirurgicala estetica. Liposuctia nu este o metoda obisnuita de slabire si nu este un remediu pentru obezitate. Persoanele care sunt supuse unei astfel de operatii, au de obicei o greutate corporala stabila, dar ar dori sa indeparteze depozitele de grasime nedorite din anumite parti ale corpului. Procedura nu elimina celulita, gropitele sau vergeturile, ci are un scop estetic. Este potrivita pentru cei care doresc sa-si schimbe si sa-si imbunatateasca conturul corpului.

Operatie de liposuctie – Avantaje

Operatia de liposuctie indeparteaza definitiv celulele adipoase, remodeland corpul. Cu toate acestea, daca pacientul nu duce un stil de viata sanatos dupa operatie, exista riscul ca celulele adipoase ramase sa creasca din nou. Cantitatea de grasime care poate fi indepartata in siguranta, este limitata. 

Exista unele riscuri, inclusiv infectie, amorteala si cicatrici. Daca se indeparteaza prea multa grasime, pot aparea bulgari sau adancituri in piele. Riscurile chirurgicale sunt legate de cantitatea de grasime indepartata.

Operatia de liposuctie este folosita in primul rand pentru a imbunatati aspectul si nu ofera niciun beneficiu pentru sanatatea fizica. Majoritatea oamenilor ar obtine probabil aceleasi rezultate sau mai bune, prin adoptarea unui stil de viata sanatos, cu o dieta echilibrata, exercitii fizice regulate si un program de somn sanatos. 

Operatia de liposuctie este de obicei recomandata, numai daca modificarile stilului de viata nu au atins rezultatele dorite. Poate corecta zonele de grasime care sunt rezistente la exercitii fizice si la dieta. 

Cand o persoana creste in greutate, fiecare celula de grasime creste in dimensiune si volum, iar liposuctia reduce numarul de celule adipoase in zone izolate. Ar trebui sa discuti cu medicul de la clinica Dr. Panturu despre avantajele si dezavantajele liposuctiei in cazul tau, inainte de a decide sa faci o astfel de operatie estetica.  

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *