Lista celor nouă persoane care și-au pierdut viața după prăbușirea elicopterului în care se afla președintele din Iran

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Patru oficiali, printre care președintele și ministrul de externe din Iran, șeful echipei de securitate al președintelui, un militar și trei membri ai echipajului și-au pierdut viața după ce un elicopter s-a prăbușit duminică în provincia iraniană Azerbaidjanul de Est, pitrivit agenției de stat iraniene Tasnim, citată de The Guardian.

Ebrahim Raisi și o parte a delegației oficiale, în timpul vizitei din AzerbaidjanFoto: Salam Pix / Abaca Press / Profimedia Images

„Președintele iranian Ebrahim Raisi a fost martirizat în accidentul de elicopter din regiunea Varzaqan din provincia Azerbaidjanul de Est”, a anunțat agenția de stat iraniană Tasnim care prezintă lista tuturor persoanelor aflate la bordul elicopterului.

Pe lângă președinte, și-au mai pierdut viața ministrul de externe Hossein Amir-Abdollahian, guvernatorul provinciei Azerbaidjan de Est din Iran, Malek Rahmati și ayatollahul Mohammad Ali Ale-Hashem, reprezentantul liderului Revoluției Islamice în provincia Azerbaidjan de Est.

De asemenea, la bord se mai aflat generalul Seyed Mehdi Mousavi, un membru al Corpului Ansar al-Mahdi, o brigada din cadrul Gărzilor Revoluționare Islamice, pilotul, copilotul și un tehnician.

Decesul lui Raisi – văzut drept potenţial succesor al liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei – a fost confirmat luni dimineață de oficialii iranieni. În accident au murit toate cele nouă persoane aflate la bordul elicopterului.

Agenția de stat Mehr și vicepreședintele iranian Mohsen Mansouri au confirmat decesul tuturor pasagerilor aflați la bordul elicopterului, după o noapte de căutări.

Aparatul de zbor făcea parte dintr-un convoi de trei elicoptere ce transportau oficiali iranieni într-o vizită în nord-vestul ţării. Două dintre elicoptere au aterizat fără probleme în oraşul Tabriz

spot_imgspot_img