Lituania cere UE sancțiuni împotriva Rusiei după arestarea lui Navalnîi – International

Lituania, membră a Uniunii Europene, a spus duminică că va cere Uniunii Europene să impunsă rapid noi sancțiuni Rusiei ca reacție la arestarea criticului Kremlinului, Alexei Navalnîi, relatează Reuters.

Poliția l-a reținut pe Navalnîi la sosirea pe aeroportul din Moscova duminică, după ce s-a întors în Rusia din Germania pentur prima dată de când a fost otrăvit cu Noviciok vara trecută.

”Solicităm Rusiei să îș elibereze imediat pe Navalnîi și să îi pună sub acuzare pe cei responsabili de pentru tentativa de ucidere a sa”, a spus ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Gabrielius Landsbergis, într-un comunciat de presă.

Comunicatul mai spune că arestarea lui Navalnîi a fost o încălcare a principiilor drepturilor omului stabilite de Consiliul European.

Într-un mesaj anterior pe Twitter, ministrul a spus că țările vecine Letonia și Estonia vor vrea impunerea unor măsuri restrictive împotriva Rusiei.

Navalnîi spune că președintele Rusiei, Vladimir Putin, este în spatele otrăvirii sale, în timp ce Kremlinul a negat orice implicare și spune că nu a văzut nicio dovată privind otrăvirea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *