LIVE Israelul renunță la planurile inițiale de represalii la presiunile lui Biden. Liderii UE intensifică sancțiunile împotriva Iranului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Israelul va răspunde atacului iranian din weekendul trecut, dar răspunsul va fi „diferit de ceea ce era planificat”, susține radioul public israelian. Liderii UE au decis miercuri să intensifice sancțiunile împotriva Iranului, în timp ce la ONU, Consiliul de Securitate va vota zilele următoare cererea palestiniană de a deveni membru cu drepturi depline.

Tanc iranian, defilând de Ziua ArmateiFoto: Iranian Presidency / Zuma Press / Profimedia

LIVE-TEXT Cele mai noi informații despre conflictul Israel-Iran:

05:53Postul public de radio al Israelului a transmis că Israelul va răspunde atacului iranian, dar nu conform planificării inițiale, deoarece „sensibilitățile diplomatice au învins”

Netanyahu a renunțat la planurile pregătite dinainte de răzbunare împotriva Iranului, după ce a vorbit cu președintele american Joe Biden, a informat și televiziunea israeliană miercuri.

Potrivit radiodifuzorului public Kan, cabinetul aprobase deja o serie de posibile răspunsuri care urmau să fie efectuate.

„Răspunsul nu va mai fi cel planificat, sensibilitățile diplomatice au învins”, a declarat o sursă principală citată pentru postul de radiodifuzor. „Va fi un răspuns, dar diferit de ceea ce era planificat”.

05:10 Sirenele avertizând apropierea unor rachete au fost activate în mai multe comunități de-a lungul graniței Israel-Liban

05:00Liderii Uniunii Europene au decis miercuri să intensifice sancțiunile împotriva Iranului, după ce atacul Teheranului cu rachete și drone asupra Israelului a făcut ca puterile mondiale să încerce să prevină escaladarea conflictului în Orientul Mijlociu.

Summitul de la Bruxelles este prima întâlnire a celor 27 de lideri naționali ai UE de la atacul de sâmbătă, la peste șase luni de la războiul dintre Israel și gruparea militantă palestiniană Hamas, susținută de Iran.

Israelul a semnalat că va riposta, dar nu a spus cum. Liderii UE au condamnat atacul iranian, și-au reafirmat angajamentul față de securitatea Israelului

spot_imgspot_img