LIVE Război în Israel: Palestinienii din Khan Younis, avertizați de Israel că trebuie să plece / Biden și Emirul Qatarului au discutat despre ostaticii ținuți de Hamas

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Israelul a emis un nou avertisment către palestinienii din orașul Khan Younis din sudul Fâșiei Gaza de a se îndepărta de câmpul de luptă și a se apropia de zona de ajutor umanitar, acesta fiind cel mai recent indiciu că intenționează să atace Hamas în sudul enclavei după ce va cuceri controla partea de nord.

Vehicule militare israeliene în Fâșia GazaFoto: Jim Hollander / UPI / Profimedia

Războiul Israel-Hamas – toate informațiile din ziua a 44-a sunt LIVE pe HotNews.ro:

00:38Joe Biden și emirul Qatarului, șeicul Tamim bin Hamad Al-Thani, au discutat vineri la telefon despre necesitatea „urgentă” ca Hamas să elibereze „fără întârziere” ostaticii capturați în timpul atacului asupra Israelului de la 7 octombrie, a anunțat Casa Albă.

Scurtă recapitulare a informațiilor recente

  • 5 țări cer Curții Penale Internaționale să investigheze situația din teritoriile palestiniene
  • SUA anunță noi sancțiuni împotriva unor grupări de miliții susținute de Iran
  • Avioanele israeliene au lovit baze Hezbollah din Liban ca răspuns la tirurile de rachete ale grupării teroriste
  • Vicepreședintele Knessetului face apel la incendierea Gaza. Un deputat de extremă dreapta din Likud, care ocupă și funcția de vicepreședinte al Knessetului, face apel la incendierea Gaza.
  • Cel puțin 12.000 de palestinieni au fost uciși, afirmă biroul condus de Hamas. Printre victime se numără 5.000 de copii, a adăugat acesta.
  • Hamas a publicat vineri o înregistrare video în care apare Aryeh Zalmanovici, în vârstă de 86 de ani, unul dintre ostaticii reținuți în Gaza, potrivit Times of Israel.
  • „Uciderea copiilor nu este în Tora”, afirmă Erdogan în Germania. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a declarat vineri. în Germania, că „uciderea copiilor nu este în Tora”, referindu-se la civilii uciși în bombardamentele armatei israeliene în Gaza după atacul mortal al Hamas din 7 octombrie, potrivit AFP.
  • Casa Albă îl acuză pe Elon Musk de „promovare abjectă” a antisemitismului. Miliardarul răspunsese miercuri la o postare în care susținea că evreii promovează „ura împotriva albilor”, spunând: „Ai spus exact adevărul”.

–––––

spot_imgspot_img