LIVE Război în Ucraina, ziua 135: Putin susține că războiul din Ucraina a fost declanșat de Occident / Zelenski: Lupta pentru Donbas, extrem de dificilă

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Războiul din Ucraina a fost declanșat de „Occidentul colectiv”, care este „vinovat pentru ceea ce se întâmplă astăzi”, a susținut președintele rus Vladimir Putin, la o întâlnire cu conducerea Dumei de Stat și liderii grupurilor parlamentare. Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a descris lupta din Donbas, care cuprinde regiunile Luhansk și Donețk, ca fiind „cea mai dură – extrem de dificilă”. Ucrainenii și-au ridicat iar joi steagul național pe Insula Șerpilor, într-un simbol al sfidării față de Moscova, dar forțele rusești și-au consolidat pozițiile câștigate în estul Ucrainei și au început să testeze apărarea unor noi potențiale ținte.

Război în UcrainaFoto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia

Cele mai importante evenimente din ziua 135 a războiului din Ucraina, LIVETEXT:

07:33Ucraina va introduce răspunderea penală pentru acțiunile ilegale privind fondurile UE. Directorul Biroului pentru Securitate Economică, Vadym Melnyk, a declarat că mai multe autorități de stat lucrează la modificarea Codului Penal în acest sens. ”Primirea ilegală sau utilizarea abuzivă a fondurilor UE” va fi considerată infracțiune, potrivit Kyiv Independent.

01:10Vladimir Putin spune că războiul din Ucraina a fost declanșat de Occident: „Este instigatorul direct, vinovatul de ceea ce se întâmplă astăzi”

Sinteza celor mai importante știri ale zilei de pe frontul ucrainean:

spot_imgspot_img