LIVE Război în Ucraina, ziua 154: Miercuri dimineață au reînceput atacurile Rusiei la Harkov / Ministerul rus al Apărării a anunțat „exerciții militare strategice” în estul țării / Ucraina intenționează să încheie un acord pentru 15-20 de miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internațional

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

​Miercuri dimineața, atacurile Rusiei au re-început. La Harkov, două rachete S-300 au lovit la ora 4,25 dimineața, potrivit angajaților Serviciului de Stat de Urgență. Nu există victime, dar acestea sunt doar informații preliminare. Ministerul rus al Apărării va organiza exerciții militare strategice în estul țării în zilele următoare, scrie Interfax, care adaugă că militari din alte țări vor lua parte la exerciții. Președintele turc Erdohan va pleca la Soci, unde se va întâlni probabil cu omologul său rus, Vladimir Putin.

Război în UcrainaFoto: Evgeniy Maloletka / AP – The Associated Press / Profimedia

Aseară, rușii bombardaseră 3 localități din regiunea SumîRegiunile din sudul Ucrainei au fost supuse marți unor bombardamente rusești „masive”, care au vizat un sat de la malul mării de lângă Odesa și portul Nikolaev, au declarat autoritățile ucrainene, în timp ce țările UE au ajuns la un acord asupra planului privind reducerea consumului de gaze.

Cele mai importante evenimente de miercuri, ziua 154 a războiului, LIVETEXT:

06:40 În dimineața zilei de 27 iulie, trupele ruse au atacat orașul Harkov, spune primarul Harkovului, Ihor Terekhov. „La ora 4:25, a avut loc bombardarea districtului industrial din Harkov cu două rachete S-300”. Potrivit angajaților Serviciului de Stat de Urgență, nu există victime, dar acestea sunt doar informații preliminare

01:25 „Rusiei îi va fi dor de ordinea mondială distrusă de Putin” – editorial Wall Street Journal

00:40Bulgaria: De 4 ori mai mulți turiști ruși, în ciuda războiului, vin prin Erevan și Istanbul

Creșterea numărului de turiști ruși care au vizitat Bulgaria în primele cinci luni ale acestui an față de aceeași perioadă a anului 2021 este de 3,9 ori’, a anunțat ministrul demisionar al turismului Hristo Prodanov, potrivit 24 Chasa, citat de Rador.

23:10 VIDEO Premierul britanic Boris Johnson i-a conferit preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski premiul Churchill

22:55Turcia va relua explorarea gazelor în Marea Mediterană, crescând tensiunile cu Grecia și Cipru

Să recapitulăm cele mai importante știri ale zilei:

  • Forțele ruse au continuat să lovească infrastructura civilă din Harkov, al doilea oraș ca mărime al Ucrainei, și regiunea înconjurătoare din nord-estul țării. Guvernatorul regional, Oleh Syniehubov, a declarat că „rușii vizează în mod deliberat obiecte de infrastructură civilă, spitale, școli, cinematografe. Se trage în orice în toate, chiar și în cei care stau la cozile pentru ajutor umanitar”, a declarat Syniehubov pentru televiziunea ucraineană.
  • Ministerul rus al Apărării intenționează să organizeze exerciții militare strategice în estul țării în perioada 30 august – 5 septembrie. Interfax scrie că militarii din alte țări nespecificate vor lua parte la exercițiile regulate „Vostok”
  • Președintele turc Recep Tayyip Erdogan va efectua o vizită de o zi în stațiunea rusă Soci pe 5 august, a anunțat biroul său. Se anticipează că se va întâlni cu omologul său rus Vladimir Putin.
  • Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a acuzat Rusia că a redus în mod deliberat livrările de gaze naturale pentru a impune „teroarea prețurilor” împotriva Europei. „Folosind Gazprom, Moscova face tot posibilul pentru ca iarna viitoare să fie cât mai dură pentru țările europene. Teroarea trebuie să primească un răspuns – impuneți sancțiuni”, a spus el într-o adresă video de noaptea târziu.
  • Ucraina intenționează să încheie un acord pentru 15-20 de miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internațional înainte de sfârșitul anului, pentru a ajuta la susținerea economiei sale distruse de război, a declarat guvernatorul băncii centrale a țării, Kyrylo Shevchenko, pentru Reuters.
  • Economia Rusiei pare să se descurce mai bine decât se aștepta, în ciuda sancțiunilor occidentale. Marți, Fondul Monetar Internațional a îmbunătățit estimarea privind Produsului Intern Brut (PIB) al Rusiei pentru acest an la 2,5% , deși economia se va contracta cu 6%. Economistul șef al FMI Pierre-Olivier Gourinchas admis că creșterea prețurilor la energie „oferă venituri enorme economiei ruse”.

Alte știri:

spot_imgspot_img