LIVE Război în Ucraina, ziua 334: Zelenski: Corupția nu va mai fi tolerată! /Bombardamente în regiunile Sumî și Dnipropetrovsk / La Zaporojie, ambele tabere aflate în conflict spun că au făcut progrese

Date:

În cea de-a 334-a zi de război, continuă bombardamentele rușilor în regiunile Sumî și Dnipropetrovsk, în vreme ce în zona Zaporojie, ambele tabere aflate în conflict spun că au făcut progrese.

Război în Ucraina: Soldați ucraineni pe frontul din BahmutFoto: Sameer Al-DOUMY / AFP / Profimedia

​Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică seara că o problemă cronică a ţării, corupţia, nu va fi tolerată şi a promis decizii cheie privind eradicarea acesteia în această săptămână. ​Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a răspuns comparaţiilor dintre el şi Rasputin spunând că treaba lui nu este să stopeze sângerarea, ci să verse sângele inamicilor Rusiei.

Rezumatul ultimelor 24 de ore:

  • Germania nu ar sta în cale dacă Polonia va trimite tancurile Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina.
  • Fostul premier al Marii Britanii Boris Johnson a făcut o vizită surpriză în Ucraina, unde a spus că este „momentul să se dubleze și să le ofere ucrainenilor toate instrumentele de care au nevoie pentru a termina treaba”. Downing Street a spus că Rishi Sunak „susține” vizita lui Boris Johnson, în ciuda avertismentelor că aceasta ar submina autoritatea actualului prim-ministru.
  • Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat duminică că se așteaptă ca în curând să fie luată o decizie cu privire la livrarea de tancuri în Ucraina
  • Fostul premier al Marii Britanii Boris Johnson a făcut o vizită surpriză în Ucraina, unde a spus că Occidentul ar trebui să ofere Ucrainei ”toate instrumentele de care are nevoie” pentru a învinge Rusia.
  • ​Cancelarul german Olaf Scholz a promis că Germania va „continua să sprijine Ucraina – atâta timp și cât va fi necesar”, adăugând: „Împreună, ca europeni – în apărarea proiectului nostru de pace european”. Noul ministru al Apărării al Germaniei, Boris Pistorius, plănuiește să viziteze Ucraina în curând, a declarat el unui ziar german
  • Rusia a susținut că a făcut progrese în regiunea Zaporojie din Ucraina. După luni de impas în regiunea de sud-est, oficialii instalați la Moscova spun că frontul este acum „mobil”, în timp ce armata ucraineană spune că unitățile ei au ocupat poziții mai avantajoase, a declarat duminică ministerul apărării.

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, ziua 333:

05:45Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat duminică că o problemă cronică a ţării pusă în fundal de războiul împotriva Rusiei, corupţia, nu va fi tolerată şi a promis decizii cheie privind eradicarea acesteia în această săptămână, informează luni Reuters.

05:30​Liderul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, a răspuns duminică la comparaţiile dintre el şi Rasputin, care l-a tratat pe fiul ultimului ţar de hemofilie, spunând că treaba lui nu este să stopeze sângerarea, ci să verse sângele inamicilor Rusiei

23:19Ministrul german al apărării, Boris Pistorius, a declarat duminică că se așteaptă ca în curând să fie luată o decizie cu privire la livrarea de tancuri în Ucraina, indiferent care ar fi calea, relatează Reuters.

22:20Germania nu ar sta în cale dacă Polonia va trimite tancurile Leopard 2 de fabricație germană în Ucraina, a declarat duminică ministrul german de externe Annalena Baerbock, într-un interviu acordat televiziunii franceze LCI, relatează Reuters.

22:07 Parlamentarii americani fac apel duminică la guvernul SUA să trimită tancuri de luptă M1 Abrams în Ucraina, subliniind că chiar și trimiterea unui număr simbolic unor astfel de tancuri ar fi suficient pentru a-i convinge pe aliații europeni să facă același lucru, relatează Reuters și ABC News.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Share post:

Subscribe

spot_imgspot_img

Popular

More like this
Related