LIVE Război în Ucraina, ziua 48: Aliații verifică utilizarea de arme chimice de către ruși / O nouă ofensivă vizează estul Ucrainei / Cancelarul austriac, despre discuțiile cu Putin: „directe, deschise și dure”

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

În cea de-a 48-a zi a războiului din Ucraina, tensiunile continuă. Urmează o perioadă crucială pentru Ucraina, deoarece forțele ruse par să se re-echipeze și să se redistribuie. SUA și Marea Britanie analizează rapoarte conform cărora arme chimice au fost folosite de forțele ruse în atacurile asupra Mariupolului.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Rezumatul zilei de luni:

  • Perioada care urmează este crucială pentru Ucraina, spun oficialii occidentali, deoarece forțele ruse se re-echipează și se redistribuie.
  • Președintele Zelensky crede că Rusia își concentrează zeci de mii de soldați pentru următoarea ofensivă în estul Ucrainei.
  • SUA și Marea Britanie analizează rapoarte conform cărora arme chimice au fost folosite de forțele ruse în atacurile asupra Mariupolului.
  • Cancelarul Austriei a devenit primul lider al UE care s-a întâlnit cu Vladimir Putin de la începutul războiului. Karl Nehammer descrie discuțiile de la reședința lui Putin din afara Moscovei drept „directe, deschise și dure”. Nehammer a spus ulterior că e „destul de pesimist” cu privire la perspectivele de pace.
  • Premierul indian Narendra Modi spune că a făcut apeluri repetate atât la Putin și la Zelensky să poarte discuții directe. India a refuzat până acum să condamne invazia.
  • Președintele Volodimir Zelenski a avertizat că trupele ruse care s-au retras pentru a se concentra în Est au lăsat în urmă zeci de mii de mine explozive.
  • Oficialii din Harkov au instalat difuzoare pentru a-i avertiza pe locuitori să nu se apropie de mine, acestea fiind împrăștiate în jurul orașului.

Cele mai importante informații de marți privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro:

05:30 ​Biroul european de poliţie Europol a anunţat luni că a lansat o operaţiune care vizează bunurile persoanelor şi companiilor ruse sancţionate din cauza războiului din Ucraina, scriu AFP și Agerpres.

05:20 În zona Nikolaev, ruși deghizați în localnici evacuați care pretindeau că s-ar fi rătăcit, au atacat armata ucraineană, potrivit presei locale. Ocupanții din 3 mașini civile s-ar fi apropiat astfel de pozițiile ucrainene și au încercat să le atace, dar au fost respinși, pierzând 5 persoane.

01:18 Șeful Armatei ucrainene: Apărarea orașului Mariupol continuă.

01:07 Trei țări UE au anunțat un ajutor de 2,5 milioane de euro pentru investigarea crimelor de război.

00:34 Emoționanta scrisoare a unui băiat de 9 ani din Ucraina către mama sa ucisă de ruși, citită în Consiliul de Securitate al ONU: „Îți doresc să ajungi în paradis”.

00:08 Italia a semnat un acord pentru a stimula importurile de gaze naturale din Algeria pentru a reduce dependența de Rusia.

23:42 Trei persoane au fost ucise și opt civili au fost răniți luni în urma atacurilor ruse asupra regiunii de est a Ucrainei Donețk, a declarat guvernatorul regiunii Pavlo Kyrylenko într-o postare pe Telegram, relatează Reuters.

Reuters nu a putut verifica independent relatarea guvernatorului despre atac.

spot_imgspot_img