LIVE Război în Ucraina, ziua 52: Peste 3.000 de soldați ucraineni au murit de la debutul invaziei / Zelenski îi cere lui Biden să declare Rusia stat sponsor al terorismului

spot_img

Știri din aceeași categorie

DISTRIBUIE!

Sirenele au sunat în dimineața celei de-a 52-a zile a războiului declanșat de Rusia în Ucraina în capitala Kiev. Alarme au sunat și în regiunea de centru și vest a Ucrainei, în condițiile în care rușii au avertizat că își vor intensifica bombardamentele ca reacție la scufundarea navei amiral Moskva. În jur de 3.000 de soldați ucraineni au murit și alți 10.000 au fost răniți de la debutul invaziei, potrivit președintelui Volodimir Zelenski. Acesta a cerut președintelui american Joe Biden să declare Rusia ”stat sponsor al terorismului”. Peste 900 de cadavre ale civililor au fost descoperite în regiunea Kievului.

Razboi in UcrainaFoto: Colaj foto

Sinteza principalelor evenimente:

• Căpitanul navei de război Moskva a fost ucis în timpul atacului care a dus la scufundarea vasului. Anton Gerashchenko, consilier al președintelui Ucrainei, a declarat că Anton Kuprin a murit în explozia și incendiul de la bordul navei.

• Ucraina se pregătește acum de intensificarea atacurilor Rusiei ca represalii după scufundarea navei amiral din Marea Neagră.

• Peste 900 de cadavre ale civililor au fost descoperite în regiunea Kievului după retragerea trupelor rusești.

• Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un apel la omologul său american Joe Biden să desemneze Rusia drept ”stat care sponsorizează terorismul”, ceea ce ar însemna o măsură radicală și fără precedent.

• Zelenski a cerut din nou furnizarea de arme grele cât mai repede posibil.

• Suedia și Finalnda discută aderarea la NATO. ”Finlandezii par că deja s-au hotărât”, a spus ministrul pentru afaceri europene

Cele mai importante evenimente de sâmbătă privind invazia sunt LIVETEXT pe HotNews.ro

07:28 În jur de 3.000 de soldați ucraineni au murit, iar alți 10.000 au fost răniți în războiul declanșat de Rusia la 24 februarie, potrivit președintelui Zelenski.

​00:55 10 morţi şi 35 răniţi în bombardamente ruseşt iasupra Harkivului

23:23 Bisericile din Ucraina vor fi închise de Paştele Ortodox Bisericile din Ucraina vor rămâne închise de Paştele Ordodox, în 24 aprilie, din cauza restricţiilor de circulaţie impuse pe timpul nopţii, transmite BBC.

23:07 Critici influenţi ai Kremlinului, adăugaţi de Rusia pe lista ”agenţilor străini”

22:30 Zelenski i-a cerut lui Biden să desemneze Rusia drept stat care sponsorizează terorismul (Washington Post)

22:08 Cinci civili au fost uciși și alți 15 răniți vineri de bombe cu dispersie în Nikolaev, a afirmat guvernatorul orașului, Vitaliy Kim, pe Telegram. Unul dintre cei uciși ridicase un obuz neexplodat, a spus el.

21:40 Peste 900 de cadavre ale civililor ucraineni au fost descoperite în regiunea Kiev de la retragerea forțelor ruse

spot_imgspot_img